Вера Белева

Сценичен управител

Вера Белева

Биография

Асистент-режисьор и помощник-режисьор Вера Белева е завършила Варненското музикално училище през 1988 г. със специалност оперно пеене.
От 1989 до 1993 г. е член на Старозагорската опера. От 1993 г. до 2004 г. е артист на свободна практика и участва в редица престижни оперни спектакли в Германия, Австрия, Франция, Англия и др. От 2004 г. е член на Пловдивската опера, а от 2005 г. работи в Софийската опера и балет като помощник-режисьор.

От 2011 г. тя е оценена като успешното откритие на Маестро Пламен Карталов и става негов асистент в продукциите „Бал с маски”, „Тоска”, „Риголето”, както и "Борис Годунов" и " Набуко" на площад "Св. Александър Невски" и най-новата продукция на "Кармен". Много значим е нейният принос за успешното представяне  на Софийската опера  с операта "Бал с маски" в Букурещ и операта „Риголето” в град Красноярск.

Асистент-режисьор в продукцията на Уго де Ана на операта "Аида" от Верди. Асистент на Уго де Ана във всичките му продукции на сцената на Софийска опера и балет, както и на Филипо Тонон в продукцията на операта "Трубадур".
 
От 2014 г е и Сценичен управител.

Виж всичко