Цвета Сарамбелиева

Цвета Сарамбелиева

Биография

Завършва Средното музикално училище „Любомир Пипков”, а по-късно и  Националнта музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров” със специалност оперно пеене, през 1998 година.

Усъвършенства своето професионално израстване в майсторските класове на именитите Гена Димитрова, Калуди Калудов и Никола Гюзелев. 

От 1998 година до 2001 година  е солист в Русенската опера, където успешно изгражда своя репертоар с роли като: Изабела /„Италианката в Алжир” от Росини/, Ефросина /„Момчил” от Л. Пипков/, Кармен /„Кармен” от Бизе/ и др. 

От 2002 година започва интензивно да гастролира с партии като Улрика /„Бал с маски” от Верди/, Азучена /„Трубадур” от Верди/, Мадалена /„Риголето” от Верди/, Флора и Анина /„Травиата” от Верди/.

Има множество спектакли в Германия, Австрия, Швейцария, Великобритания, Норвегия, Франция и Италия.

В Софийската опера и балет участва в постановката на операта „Дидона и Еней” от Хенри Пърсел /2005 година/, а от 2009 година вече като солист на първия ни оперен театър, се изявява в спектаклите на „Дон Кихот” от Масне /Дулсинея/, „Хофманови разкази” от Офенбах /Жулиета/ и „Княз Игор” от Бородин /Кончаковна/.

Лауреат е на Конкурса за млади оперни певци „Христо Бръмбаров” – III награда.

Виж всичко