Веселин Михайлов

Веселин Михайлов

Биография

Веселин Михайлов е роден в Бургас. Завършил е класическо пеене в Националната музикална академия, магистърска програма под ръководството на проф. Мария Белчева.

Стипендиант е на „Галерия на българските таланти“, на Фондация „Борис Христов“ и на Фонд „Райна Кабаиванска“. Завършил е курс в Академията на „Санта Чечилия“ в Рим и Майсторски клас на Райна Кабаиванска в Модена с подкрепата на Фонд „Райна Кабаиванска“ към Нов български университет.

Репертоарът му включва ролите на Ескамилио в „Кармен“ и Зурга в „Ловци на бисери“ от Бизе; Абимелех в „Самсон и Далила“ от Сен-Санс (с режисьор Уго де Ана); Парис в „Ромео и Жулиета“ от Гуно; Марчело в „Бохеми“ и Марко в „Джани Скики“ от Пучини; Алфио в „Селска чест“ от Маскани; Амонасро в „Аида“ от Верди; Игор в „Княз Игор“ от Бородин; Онегин в „Евгений Онегин“ от Чайковски; Щелкалов в „Борис Годунов“ от Мусоргски и други.

Участвал е в спектакли и концерти в Софийската опера и балет, в зала „България“, в българските културни центрове в Будапеща, Братислава, Виена и Прага. Пял е също така в Германия и Швейцария.

Виж всичко