Свебор Згурич

Свебор Згурич
  • Предстоящи представления
    • ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ Музика: Филип Глас, Ленард Бърнстейн, Джордж Гершуин, Бени Гудман, Самюъл Барбър, Глен Милър, Джордж Уайтфилд Чадуик

Биография

Завършва Школата за класически балет в Загреб и започва професионалния си път през 2006 г. в Хърватския национален театър в Сплит. Година по-късно се присъединява към балета на Хърватския национален театър „Иван Зайц“ в Риека. Страстта му към танца го води до гостувания, по-специално в Сръбския национален театър в Белград за „Александър“ на Роналд Савкович, представен на престижен фестивал в Мексико през сезон 2012/2013 г.

В театъра на Риека той участва в постановки като „Огледало на душата“ на Патрик Делкроа, „Кармина Бурана“ и „Ефектът на Моцарт“ на Уго Виера и „Лешникотрошачката“ на Роналд Савкович. Репертоарът му се разширява в разнообразни спектакли като „Ромео и Жулиета“ и „Лебедово езеро“, демонстрирайки гъвкавост в „Шехерезада“ и „Сън в лятна нощ“ на Лео Муич и др.

Отличен с награди за най-добро мъжко балетно изпълнение – „Олга Орлова“ през сезони 2010/11, 2011/12, 2012/13 и „Йожа Комленович“ през 2014/15 – неговата отдаденост и умения са отбелязвани постоянно. Извън танцовото изкуство той завършва обучение в Рок академията в Загреб и процъфтява като музикален продуцент, диджей и звуков дизайнер, което отразява многостранната му артистична страст.

Виж всичко