Емил Павлов

Емил Павлов

Биография

Eмил Павлов е роден през 1992 в град Велико Търново и е трето поколение тенор. Завършва СОУ „Емилиян Станев” със специалност кларинет. Няколко години е част от детска театрална школа към Mузикално-драматичен театър „Константин Кисимов” гр. В.Търново.

През 2015 г. завършва бакалавър специалност класическо пеене в НМА „Проф.Панчо Владигеров”. Носител е на първа награда в X Европейски младежки конкурс „Короната на Търновград” 2014г. и на трета награда, и лауреатска титла на Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов”. Печели  трета награда на фестивал на руския класически и модерен романс „Романсиада” в Москва; Гран При в Третия международен музикален конкурс „Art Stars – Звезди на изкуството”; първа награда на Международен младежки фестивал „Славянски звън”; специална награда в първия конкурс „Стоян Попов“ както и трето място, и награда на публиката на „22 Wielki Turniej Tenorow” в Шчечин.

Участва в оперетите на Имре Калман „Царицата на Чардаша”, в ролята на Едвин, „Графиня Марица” в ролята на граф Тасило и във „Веселата Вдовица” от Франц Лехар“ в ролята на Камий дьо Росийон. Пял е в оперите „Тайният брак” на Доменико Чимароза, в ролята на Паолино, „Площадчето” от Волф-Ферари в ролята на Дзордзето, „Вълшебна флейта” от В.А.Моцарт в ролята на Тамино, „Евгений Онегин” от П.И.Чайковски в ролята на Ленски, ”Травиата” от Джузепе Верди в ролята на Алфред Жермон, „Набуко“ в ролята на Измаил, "Електра" от Рихард Щраус в ролята на Егист, “Ариадне на Наксос“ в ролята на Учителя по танци и в „Летящият холандец“ в ролята на Кормчията.

От 2016 г. специализира оперно пеене със световно известното българско сопрано Красимира Стоянова. От 2017 г. е солист на Държавна опера – Пловдив, а от сезон 2017/2018 е солист на Софийска опера и балет. През 2018 г. участва в операта "Янините девет братя" от Любомир Пипков, която е представена и в Болшой театър в Москва. Гостувал е на международните фестивали „Моцартови празници“ в Правец, „Дни на музиката в Балабановата къща" в Пловдив, „МузикАртисимо“ и в концерти на Софийската филхармония. Участва  в концерти и спектакли в Германия, Полша, Москва и Малта.

Виж всичко