Ариана Чимолин

Ариана Чимолин
  • Предстоящи представления

Биография

След дипломирането си в Консерваторията „Бенедето Марчело“ във Венеция Ариана Чимолин продължава да учи при Райна Кабаиванска в Института „Веки-Тонели“ в Модена.

Учила е и при Анна Пироци, Федерико Лонги, Джована Казола и Мануела Менегело.

Наскоро печели няколко международни конкурса, като „Вочи Масканяне“ в Ливорно, „E. Сордело“ в Кунео и „Винченцо Белини“ във Вандом (Франция).

През декември 2021 г. дебютира в ролята на Мими в „Бохеми“ от Джакомо Пучини в Неапол по време на откриването на фестивала „Барбая“.

През декември 2019 г. дебютира в ролята на Рита в едноименната опера от Гаетано Доницети и в ролята на Лаурета в „Джани Скики“ от Джакомо Пучини в Театро Комунале „Марио дел Монако” в Тревизо под режисурата на Алфредо Корно и диригентството на Фабрицио Да Рос.

През август 2020 г. и през 2018 г. дебютира в ролята на Анина в „Травиата“ от Джузепе Верди в няколко италиански театъра, като Театро Комунале във Ферара, Театро Комунале в Тревизо, Театро Социале в Ровиго под режисурата на Алесио Пицек и диригентството на Франческо Омасини и Александър Хол в Кортина.

През декември 2017 г. дебютира в ролята на Сандрина в „Чекина“ от Пичини в Театро Комунале в Тревизо, а през април 2017 г. – в ролята на Матилда в „Жулиета и Ромео“ от Дзингарели в театър „Малибран“ във Венеция.

След дипломирането си тя продължава обучението си в „Академия Вердиана“ в театър „Реджо“ в Парма.

В допълнение към оперната си дейност Ариана участва в различни сакрални, камерни и съвременни концерти в Италия и по света. Представяла е венецианския регион на изложението в Астана, Казахстан.

През юни 2016 г. е изпълнила като солистка „Малка тържествена меса“ от Джоакино Росини в театър „Олимпико“ във Виченца.

Виж всичко