Последен спектакъл на мюзикъла "Mamma Mia!" на езерото Панчарево
02 авг 2020Софийска опера и балет

Последен спектакъл на мюзикъла "Mamma Mia!" на езерото Панчарево

Днес, 2 август, от 20"00 часа с мюзикъла               " Mamma Mia!" с песните на ABBA ще бъде закрит първия летен фестивал "Музи на водата" на Панчаревското езеро на Софийската опера и балет.

Благодарим на нашата публика за това, че беше с нас по време на всичките тези 17 спектакъла на открито! Благодарим за подкрепата и за  любовта Ви! Те ни даваха криле, вдъхновение и смисъл, на всичко, което правим.

Изиграхме осем представления на балетите "Лебедово езеро" от Чайковски,  "Кармина Бурана" от Карл Орф и "Зорба гъркът" от Микис Теодоракис.

Представихме за първи път на открито и операта "Рейнско злато" от Рихард Вагнер, пролога от тетралогията "Пръстенът на Нибелунга".

А тази вечер ще играем за осми път мюзикъла "Мамма Миа! на тази нова и вече любима за софиянци сцена "Музи на водата".

Изказваме нашите специални благодарности за изключителната подкрепа на г-н Георги Спасов и Хели Ер!

Благодарим на кмета на район Панчарево  г-н Николай Гюров и на целия му екип!

Благодарим на фирма "Николана" и на  Pure H20!

"Музи на водата" на езерото Панчарево е гостуваща сцена на фестивала "Опера в парка" на Военната академия. Той се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Това различно лято, Софийската опера и балет играе на шест сцени. Очакваме Ви от 21 до 23 август на "Опера на върховете" в Белоградчик и на най-новия ни фестивал  "Портал на два свята" - крепост Цари Мали град от 29 август до 7 септември 2020 г.

  • Снимка: Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Светослав Николов-Чапи