Започна изграждането на "Музи на водата" на езерото Панчарево
Снимка: Монтаж на "Музи на водата" - езеро Панчарево/Софийска опера
09 юни 2020Софийска опера и балет

Започна изграждането на "Музи на водата" на езерото Панчарево

В рамките на 11-ото издание на летния фестивал "Опера в парка" на Военна академия "Г. С. Раковски",  Софийската опера кани своята публика на гостуващата сцена  "Музи на водата" - Панчаревско езеро.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 година и е под Патронажа на кмета на София  г-жа Йорданка Фандъкова и домакинството  на кмета на район Панчарево г-н  Николай Гюров.

Новата открита лятна сцена се реализира и с изключителната подкрепа на "Хели Ер". Софийската опера изказва своята сърдечна благодарност на изпълнителния директор г-н Георги Спасов.

В романтиката на свободните Ви летни вечери за жадувана духовна наслада, езерното огледало на Панчарево събира за първи път музите на изкуството!

Те ще стъпят на водата с вълшебството на своя талант.
На живо ще се удивлявате на вълшебните багри и сиянието на езерото с музиката, песните и  танца на нашите истински музи на водата.

Езерото ще събере операта "Рейнско злато",  хитовия мюзикъл „Mamma Mia!” с музиката на АББА и балетните спектакли: "Лебедово езеро", „Кармина Бурана“ и „Зорба Гъркът“ и ще ги превърне в новата ни лятна изненада за емоциите Ви, любовните Ви настроения и наслада за душата.

Продажбата на билети за “Музи на водата” стартира от 10 юни 2020 г. на Билетната каса на Операта и на www.operasofia.bg/

Оставаме на разположение за въпроси на:   e-mail: reservations@operasofia.bg: телефони: 02/800 6266. 0879 407 643.

  • Снимка: Нела Петкова
  • Снимка: Монтаж на сцена "Музи на водата" 2020 - Панчаревско ееро. Снимка - Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Маестро Пламен Карталов и г-н Гюров - кмет на район Панчарево на "Сцена на музите" - монтаж. Снимка - Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Маестро Пламен Карталов и г-н Спасов - Хели Ер на "Сцена на музите" - монтаж. Снимка - Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Монтаж на сцена "Музи на водата" 2020 - Панчаревско ееро. Снимка - Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Софийска опера и балет