Софийската опера издава ваучери като компенсация за отменените спектакли
Снимка: Софийска опера и балет
05 юни 2020Софийска опера и балет

Софийската опера издава ваучери като компенсация за отменените спектакли

Уважаеми зрители,

Във връзка с пандемията и наложеното извънредно положение заради COVID-19 в страната, Софийската опера и балет преустанови дейността си и за съжаление бяха отменени голяма част от спектаклите от текущия репертоар, в рамките на сезон 2019/2020 (за спектакли в периода от 08.03.20 до 02.08.20 г.)

По този повод предлагаме следната компенсация на всички зрители, които са закупили билети за отменените спектакли:
1) Издаване на ваучер на стойността на закупените билети, който може да бъде разменен за билети от новата програма със спектакли на Софийската опера и балет. Стойността на новоизбраните билети не може да бъде по-малка от вече закупените, а при избор на билети с по-висока цена се доплаща само разликата в стойността им.

Ваучери се издават от 01.06.20 г. до 30.09.20 г., а тяхната валидност е до 31 юли 2021 г.

В зависимост от начина на закупуване на билети, ваучерите ще се издават по следния начин:

- За билети, които са закупени от Билетната каса (ул. Врабча 1) - издават се от Билетната каса на Софийската опера и балет, при предоставяне на билети с ненарушена цялост и касов бон;

- За онлайн закупени билети - ще се изпращат автоматично предложения за издаване на ваучер до имейлите, с които потребителите са регистрирани в сайта на Софийската опера и балет; Ако зрител не желае да се възползва от изпратеното предложение по имейл, е необходимо да посети Билетната каса като носи разпечатаните електронни билети, за да получи компенсацията, която е избрал.

- За билети, които са закупени от каси на Изи пей - издават се от Билетната каса на Софийската опера и балет, като се предоставя принтирания билет;

- За билети, които са закупени от Ивентим - издават се от Билетна каса на Софийската опера и балет, като се предоставя билета, закупен от Ивентим.

2) Презаверяване на билетите за друг спектакъл по избор. Презаверката се извършва на Билетната каса (важи за билети, закупени от Билетна каса, сайт, Ивентим, Easy Pay каси). Необходимо е да се предостави онлайн билета на хартиен носител в срок до 30.09.20 г.

3) Възстановяване на пълната сума от закупените билети. Процедурата ще се извърша само на Билетната каса на Софийската опера и балет (ул. Врабча 1) в срок до 15.08.20 г.

- Суми от билети, закупени онлайн могат да бъдат и възстановени по банков път. Молим да изпращате запитвания за възстановяване по банков път в срок до 15.08.20 г. на E-mail: sales@operasofia.bg

Билетната каса ще работи от 01.06.2020 г. с регламентираното за касиерите работно време, като се въвеждат задължителни извънредни 15-минутни прекъсвания на всеки два астрономически часа за извършване на дезинфекция на работните плотове и общи помещения. Задължително е всеки зрител, който посещава Билетната каса, да бъде с предпазна маска. Допуска се влизането само по двама зрители.

Организацията по влизане и излизане в касата ще бъде еднопосочно, като влизането ще бъде през официалните врати на касата, а излизането от друга врата в помещението.

При възникнали въпроси, оставаме на разположение на:
sales@operasofia.bg; reservations@operasofia.bg; ticketoffice@operasofia.bg и на телефони - +359 882753921, + 359 2 8006266; + 359 2 8006373.
Благодарим Ви за проявеното разбиране!

Екипът на Софийската опера и балет