Официално посрещаме ефирната есен с две златни предсезонни заглавия!
23 сеп 2021Софийска опера и балет

Официално посрещаме ефирната есен с две златни предсезонни заглавия!

Скъпи приятели,

Подарете си незабравими емоции през септември със Софийската опера и две виртуозни постановки, съчетаващи драматично изкуство с пеене и танц! Гледайте "Клетниците" и "Баща ми бояджията" в голямата зрителна зала в сградата на операта!

23, 24, 25.09 * 19:00       КЛЕТНИЦИТЕ 

Мащабна постановка с разтърсваща емоция очаквайте на 23, 24 и 25 септември от 19 часа в голяма зрителна зала в Софийската опера! Най-играният мюзикъл на всички времена - "Клетниците" отново е на сцената!

Музиката на Клод - Мишел Шьонберг и адаптацията на текстовете на Ален Бублил, пресъздават революционния устрем във Франция от времената на поредната трансформация в държавното управление на страната, описани в едноименния роман на Виктор Юго. Основният разказ в него се гради около образа на бившия затворник Жан Валжан, който вижда силата на доброто в света, въпреки че не може да избяга от тъмното си минало. Започвайки през 1815 г. повествованието достига своята кулминация през 1832 г. с Юнското въстание в Париж на барикадите като следва живота и отношенията на няколко персонажа, и конкретно страданията на бившия каторжник Жан Валжан и неговото изкупление.

Постановката "Клетниците" е на сцена над 30 години с повече от 10 000 представления, видяна от над 60 милиона зрители в 42 страни и изпята на 22 езика!

В образа на инспектор Жавер отново ще се превъплътят Орлин Павлов и Атанас Сребрев, Владимир Михайлов е в ролята на Жан Валжан, Весела Делчева - Фантин, Пламен Гранжан - Тенардие, Весела Янева  и Юлиана Тодорова- Мадам Тенардие и още много изключителни артисти! Режисьор Пламен Карталов, диригент Игор Богданов.

27, 28.09 * 19:00
БАЩА МИ БОЯДЖИЯТА

Пренесете се назад в българското време с учителя по история г-н Андреев и запейте заедно с нас „Темпо, темпо, боядисвай“, „Ний сме попови лъжички“, и „Надеждата свършва, но идва надежда“!

Преживейте сюжета на един от най-обичаните филми на българското кино - "Баща ми бояджията" от Петър Ступел и Константин Драгнев на сцената на Софийската опера, в който доброто възтържествува над наглостта и високомерието!

Гледайте мюзикъла "Баща ми бояджията" по сценарий на Васил Цонев и стихове на Кръстьо Станишев на 27 и 28 септември! В главната роля Калин Врачански като учителя Андреев и със специалното участие на Славчо Пеев в ролята на Фабриканта Маринов. Режисьор и сценография Пламен Карталов, диригент Светослав Лазаров.