Най-младата надежда от школата на Райна Кабаиванска дебютира в Софийската опера
30 ное 2021Софийска опера и балет

Най-младата надежда от школата на Райна Кабаиванска дебютира в Софийската опера

София, 30 ноември /БТА/

Най-младата надежда от школата на Райна Кабаиванска дебютира в Софийската опера. На 2 декември 23-годишното сопрано Александрина Михайлова ще се изяви като Лиу в "Турандот" от Пучини, режисирана от Пламен Карталов, разказват от НБУ.

Александрина започва да учи с Райна Кабаиванска през 2016 г., когато е на 17 години. Следват шест майсторски класа в НБУ и четири академични години в музикалния институт "Веки-Тонели" в Модена. Обучението и пребиваването й в Италия са финансирани изцяло със стипендии от дарителския фонд "Райна Кабаиванска" в НБУ. През август Александрина постигна голям успех, като спечели място сред 10 финалисти в конкурса за млади певци на академията "Ла Скала". Младото сопрано беше избрано сред 450 кандидати. Предстоят й две години специализация в световно прочутия италиански оперен театър.

Певицата получи и първия си ангажимент за 2022 г. - концерт в оперния театър в Севиля през февруари.

"Надарена с глас и талант, след солидно обучение при Райна Кабаиванска, у Александрина личат основните характеристики на певците от школата на Кабаиванска - вярност към написаното от композитора, спазване на традициите на белканто и изискан маниер на пеене. Уверен съм в успешната кариера, която я очаква", казва д-р Георги Текев, изпълнителен директор на НБУ, основател и мениджър на международния майсторски клас на Райна Кабаиванска.

И друг артист от клас на Кабаиванска пристига от Милано, за да партнира на Михайлова на сцената на първия ни оперен театър. Южнокорейският тенор Давиде Риу ще се превъплъти в главната мъжка роля - принц Калаф./ДД

/ХТ/

http://www.bta.bg/bg/c/EZ/id/2527324