Близо 7000 души посетиха Панчарево за "Музи на водата"
03 авг 2020Столична община - Район Панчарево

Близо 7000 души посетиха Панчарево за "Музи на водата"

С представление на мюзикъла “Мамма Миа!” завърши първият летен фестивал "Музи на водата" на Панчаревското езеро. Той бе организиран от Софийската опера и балет с любезното домакинство и партньорство на СО- район “Панчарево”.

18 спектакъла, от които 8 представления на мюзикъла “Мамма Миа!”, четири на балета "Лебедово езеро" от Чайковски,  по две  "Кармина Бурана" от Карл Орф и  три  на "Зорба гъркът" от Микис Теодоракис и един на операта "Рейнско злато" от Вагнер,  бяха изпълнени на сцена върху понтон в езерото, специално укрепен и обезопасен за фестивала.

За първи път на открито бе показана и операта "Рейнско злато" от Рихард Вагнер.

“Бих искал да благодаря на акад. Пламен Карталов за това, че видя възможностите, които дава сцената на Панчаревското езеро! Благодарност и за “Хели Ер”, генерален спонсор на фестивала! Благодаря от сърце за партньорството на АРГОГРУП, Частни линейки - ЕНА първа помощ, Аndrews’, Parfen Perfumes!”, заяви кметът на СО-район “Панчарево” Николай Гюров.

Специална благодарност той отправи и към екипа си, гарантирал отличната организация на събитията от 26 юни до 2 август.

Близо 7000 души публика- жители и гости на София, имаха удоволствието да усетят магическата красота на Панчаревското езеро като естествен декор на класическите и съвременни шедьоври на изкуството.

“Музи на водата”  се проведе под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова като част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г.

“Аз и екипът ми вярваме в потенциала на зоната край езерото в Панчарево за провеждане на локални и международни фестивали на изкуствата. “Музи на водата” беше само първата стъпка”, коментира г-н Гюров и покани публиката на следващите културни събития в район “Панчарево”. 

  • Снимка: Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Светослав Николов-Чапи
  • Снимка: Светослав Николов-Чапи