Дарения

ПОДКРЕПЕТЕ НИ ДНЕС

Защо Вие – истински влюбените в операта, да не станете нейни поддръжници?

Скъпи приятели,

Софийската опера изпълнява националната културна политика в областта на оперното и балетно изкуство. Има заслужено признание в страната и чужбина. Широко известен е високият й художествен престиж.

Вие сте ядрото на нашите поддръжници, които споделят нашата страст и огромно желание да представяме оперното и балетно изкуство на световно ниво и на възможно най-широка аудитория.

За да върви успешно напред, въпреки тежките предизвикателства на времето, операта по целия свят се нуждае от личната подкрепа на своята публика.

Подкрепете Националната опера днес!

Нека заедно подсигурим бъдещето на операта и балета в България. Заедно ще успеем да поддържаме културното си дело и да отговорим на очакванията на вярната публика, свикнала със спектаклите от всички сцени на Софийската опера:

 • Голяма зрителна зала
 • Малка камерна зала
 • Зала за бебоци
 • Летни фестивални сцени
  • „Опера в Парка на Военната академия“
  • „Музи на водата“ - езеро Панчарево
  • „Опера на върховете“ - Белоградчишки скали
  • „Портал на два свята“ - крепост Цари Мали град

Вашата подкрепа на Софийската опера и балет да разшири и обогати своите творчески изяви, които винаги се радват на успех сред публиката и признание от специалистите.

Благодарим на всички, дали своя принос за Софийската опера и балет досега, както и на всички бъдещи дарители!

Оперният театър е скъпо предприятие, което не произвежда масова продукция, а винаги неповторими уникати – като една фантастична фабрика за уникати. Изкуството на Операта привлича огромен екип за творческо сътрудничество на сцената и зад кулисите, сътрудничество и с обществено благоразположение към театъра.

Големият оперен театър е и голям духовен център, който заслужава лична и обществена подкрепа. Това е всъщност и възобновяване на една българска традиция, родена още през Възраждането! Религиозните храмове на нашите предци са построени със средствата на вярващите, а културните храмове – читалищата, със средствата на жадните за просвета и култура.

Подкрепете Софийската опера и балет днес