Ънсонг Джонг

Ънсонг Джонг
  • Предстоящи представления
    • БОХЕМИ Опера от Джакомо Пучини /Съвместна продукция с Опера Тегу, Република Корея/

Биография

Ънсонг Джонг е корейски тенор, завършил музикалния факултет на Пусанския национален университет, и е избран да участва в програмата на Оперното студио на Опера Тегу през 2023 г.

Изявявал се е на много сцени с разнообразен репертоар, включващ главни и второстепенни роли, както и като хорист, в опери като „Бохеми“ през 2019 г., творческата опера „Чунхянчжон“ от Хьон Дже Мюн през 2020 г. През 2021 г. участва в оперите „Любовен еликсир“ и „Сватбата на Фигаро“ в рамките на Сезонната опера в Пусан, както и в творческата опера „Това име е далечен облак“, в концертното изпълнение на „Кармен“ и в Оперния гала концерт с коментар, изпълнен с цел да се пожелае успешното построяване на Пусанската опера.

През 2022 г. участва и в „Бохеми“, поставена от Сезонната опера в Пусан. От май 2023 г. той ще изпълнява ролята на Нормано от „Лучия ди Ламермур“ на Предсезонния галаконцерт на Пусанската опера, Нощ на песента и Оперен ансамбъл, в културния център на остров Ълсукдо и ще участва като хорист в „Бохеми“ на Улсанския университета.

Виж всичко