Ънджи Чунг

Ънджи Чунг
  • Предстоящи представления
    • БОХЕМИ Опера от Джакомо Пучини /Съвместна продукция с Опера Тегу, Република Корея/

Биография

Ънджи Чунг е корейско сопрано. Завършила е вокалния факултет в Сеулския национален университет и в момента е записана в магистърска програма. Тя показва таланта си много рано, като изпълнява ролята на овчарчето в „Тоска“, поставена от Корейската оперна група през 2006 г.

През 2019 г. се изявява в ролята на сестра Осмина в „Триптих“, поставен от Сеулския национален университет, а през 2021 г. изпълнява ролята на момчето Бангдже Чой в творческата опера „Небето над пътя“ от Йонгхи Парк.

През 2022 г., като част от концертната поредица Йеоро 20, озаглавена „Творческа кантата“ в чест на 120-годишнината от рождението на Ю Гуан-сун, тя изпълнява ролята на Ю Гуан-сун. Получава признание за изключителните си умения като изпълнител, като е награждавана на различни конкурси.

През 2022 г. се класира на 2-ро място на музикалния конкурс в Джунганг, на 1-во място на музикалния конкурс в Лабела, на 2-ро място на международния вокален конкурс Gwacheon JW Songphar, а също така получава награда на музикалния конкурс в Сури.

Получава похвала в майсторския клас със Суми Джо през декември 2022 г., а от 2023 г. е активна като асоциирана певица в програмата на Оперното студио на Опера Тегу.

Виж всичко