Станислав Трифонов

Станислав Трифонов

Биография

Станислав Трифонов завършва Минския музикален колеж „Михаил Глинка“, където учи при заслужилия деятел на културата на Република Беларус Адам Мурзич. През 1998 г. завършва Одеската държавна консерватория (клас на заслужилия артист на Украйна Виктор Навроцки), последвано от завършване на асистентска програма в същата консерватория през 2001 г.

През 1997 г. се присъединява към оперната трупа на Одеския национален театър за опера и балет.

От 2007 г. е солист на Болшой театър на Беларус.

Станислав Трифонов е лауреат на IV издание на Националната театрална награда в категорията „Най-добра мъжка роля в оперен спектакъл“ за Григорий Грязной в „Царска годеница“ от Николай Римски-Корсаков.

КОНЦЕРТНО ТУРНЕ
Често си сътрудничи с Татарската национална опера. През 2012 г. той се появява в Болшой театър на Русия в спектакъла на Лучия ди Ламермур, представен като част от фестивала „Златна маска“, а по-късно участва в холандското турне на трупата. Други негови международни ангажименти включват Международния оперен фестивал „Фьодор Шаляпин“ през 2012 г., фестивалът „Лица на любовта” в Самара през 2014 г., ролята на Скарпия в Самарския музикален театър, Първосвещеник в „Самсон и Далила” на Камий Сен Санс в София през 2014 г. и др. Станислав Трифонов редовно участва в оперни фестивали и концерти, включително фестивала „Владимир Спиваков кани“ (Минск, 2014 г.), концерти на струнния квинтет „Серенада“, правителствени концерти и концерти на церемонията по връчване на наградите „За духовно възраждане“ (2013 и 2015 г.) и др. .

Станислав Трифонов е носител на 3-то издание на Националната театрална награда в категорията „Най-добра мъжка роля в оперен спектакъл“ за Холандеца в „Летящият холандец“ на Вагнер (2014). Има турнета в Швейцария, Германия, Чехия, Великобритания, Испания, САЩ, Колумбия и Холандия.

Виж всичко