Риана Милотинова

Риана Милотинова

Биография

Риана Бисерова Милотинова е родена на 03.04.2008г. в София. Започва да се занимава с балет на пет годишна възраст в школата на Маша Илиева. Oт десет годишна възраст се занимава и с модерен балет.

Печели първо място направление класически танц соло до 9г. на национален танцов фестивал Ритъмът в сърцето ми за купа Средец София 2018г. конкурсът е в календара на министерство на културата. Печели и първо място направление класически танц дует на Софийски танцов фестивал Изкуството на танца София 2018г. Печели първо място класически танц соло и дует. Първо място класически танц соло на 14 международен фестовал на изкуствата Кръстопът на музите- София 2018г. Риана спечели и приза специална награда за бъдеща звезда. Като част от състава на балетна школа Маша Илиева печели и Гран при на фестивала с максимален брой точки за групов модерен танц. Първо място на международен танцов конкурс Малки звезди 2019г. категория класически балет и съвременен танц. На конкурса Grand dance akademi Риана спечели първо място категория класически танц и първо място съвременен танц. Спечели и Гран при покана за обучение и стаж в Московската държавна академия по хореография към Балшой театър. 

През 2020г е приета в НУТИ. Печели първо място в Казанлък 2021г. направление класически танц, съвременен танц и характерен танц. Също и диплом за изгряваща звезда. Печели първо място соло характерен танц на Празник на танца Варна 2021г. Печели трето място категория класически танц, първо място съвременен танц и стипендия на национален танцов конкурс България танцува2022г. Печели първо място на международен конкурс Сара-Нора Прима 2023г. и награда участие в спектакъл на Софийска опера и балет. Печели първо място направление класически танц  на конкурса  България танцува 2023г и стипендия.

Виж всичко