Радост Брайкова

Радост Брайкова

Биография

Радост Рдомирова Брайкова e родена през 2009г в София.  Настоящ ученик в 9 клас, в „Националното училище за танцови изкуства“ гр.София,  в класа на г-жа Анелия Цолова.

Печелила е редица награди от престижни национални и международни конкурси в България и чужбина.

2-ро място на първото издание на балетен конкурс за професионалисти „Сара-Нора Прима“ за 2023г., където печели и специална награда, гастрол за определена роля в балета на  „Софийска опера и балет“.

1-во място на Национален балетен конкурс за купа ,,Българска роза“ и стипендия в категория 8-12 клас професионалисти от Министерството на културата по програма за закрила на деца с изявени дарби за 2023г.

Пълна стипендия за участие в летния интензивен курс на Pacific Northwest Ballet в Сиатъл, САЩ за 2023г.

1-во място и Grand Prix за 2022г. и 1-во място за 2021г. на International ballet competition ,,Anna Pavlova” в Хага, Нидерландия.

2-ро място на Национален конкурс ,,България танцува“ гр. Димитровград.

1-во място и специална награда на името, на  Невяна Владинова, вицепрезидент на Българска федерация по художествена гимнастика, връчена лично от нея, на International Dance Open Bulgaria.

Три поредни година печели 1-во място на Sofia Open Dance Festival, като през 2021г. получава и голямата награда ,,Златна роза“, а през 2022г. ,,Специална награда за новосъздадено танцово произведение,, и плакет от съюза на Българските музикални и танцови дейци.

Две поредни години печели 1-во място на International Youth Music and Dance Olympiad и награда за най- висок резултат на конкурса.

Стипендия за участие в 5 седмичния интензивен курс Russian Masters Ballet, в Санкт Петербург за 2021г.

Виж всичко