Надежда Цанова

Биография

Надежда Цанова се дипломира с магистърска степен по пиано през 2011 година в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на Стела Димитрова-Майсторова и проф. Илия Чернаев.

Същата година започва специализация в Кралската консерватория в Брюксел, Белгия под ръководството на проф. Боян Воденичаров. Паралелно с това завършва и "Schola Cantorum " в Париж, където получава най-високото отличие за концертиращ пианист - "Diploma Di Concert".

През 2013г. печели първа награда от международния конкурс за пианисти в Париж "Flame", която слага началото на международната и концертна кариера в Япония, Китай, Испания, Португалия, Австрия и Германия.

Следват и международните награди от конкурсите " Mayenne" - Франция, "Treviso" - Италия и "Debut Berlin" - Германия. Изнася солови рецитали в Италия, Белгия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Австрия, Русия, Украйна, Турция, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Япония, Китай, САЩ и др.

Надежда Цанова притежава изключително разнообразен репертоар, не само като солист, но и като камерен музикант. Участва в телевизионни предавания и записва за Българско Национално Радио.

Виж всичко