Матю Скот Роджърс

Диригент

Матю Скот Роджърс

Биография

Британският диригент Матю Скот Роджърс работи вече  четири сезона в диригентския състав на Кралската опера „Ковънт Гардън“.

Някои от най-важните му изяви през сезон 2018/19 включват дебют в „Саутбанк Център“ като диригент на „Мефистофел“ от Бойто, „Мадам Бътерфлай“ от Пучини в Софийската национална опера, „Така правят всички“ от Моцарт с камерния оркестър на Ковънт Гардън и Кралската музикална академия и като помощник диригент за компании като „Театрите на град Люксембург“.

Роджър привлича международно внимание през юли 2015 г., когато прави своя дебют в „Линкълн Център“, дирижирайки оркестъра на „Ню Йорк Сити Балет“ в театър „Дейвид Ейч Кох“. Като диригент на хор работи интензивно за хърватските национални опери, за Дубровнишкия летен фестивал и „Уинслоу Хол Опера“ в Обединеното Кралство.

Роджърс обръща все по-голямо внимание на желанието си да композира. Като редактор завършва новите версии на балетите „Жизел“ и „Лебедово езеро“ за Кралската опера.

Той е страстен защитник на музикалното образование и сътрудничи на образователен център „Нюхам Мюзик“ по техния мащабен проект „Нюхамските филхармоници“. Работи редовно и с отдел „Обучение и участие“ в Кралската опера, където води майсторски класове и оценява участниците в  конкурси по композиране.

Виж всичко