Кортни Милс

Кортни Милс
  • Предстоящи представления

Биография

Едва на 19 години, Кортни Ан Милс дебютира с професионален оркестър като сопрано в „Егмонт“ от Бетховен на Фестивала Чаутаука, а на 23 години Кортни започва кариерата си на престижната сцена на Метрополитън опера в Ню Йорк. Американско сопрано, родена е в Илинойс, обучавала се е в реномираната Интерлохен Академия по изкуствата и в музикалната школа „Якобс“ към университета в Иниана.

Еклектичен изпълнител, имала е многобройни концерти и рецитали от САЩ до Африка, излъчвани по радиото и телевизията. Участвала е и в много фестивали в Европа, сред които Фестивал във Вербиер, Швейцария, в Залцбург, Австрия, в Грахенфестивал в Нидерландия и в Лувъра в Париж.

Изпълненията й са многократно награждавани. От скорошните признания ще споменем Савтаро Личитра в Милано, Операта Реунионе във Витербо и Бепе Томазо в Реджо Калабрия. Наскоро е пяла в ролята на Мадам Бътерфлай в „Мадам Бътерфлай“ (март 2019 г.) и Брюнхилда във вагнеровата „Валкюра“ (април 2019 г.) в операта „Петрудзели“, Бари. През 2020 г., при пълна карантина излиза на балкона, колкото за кратък концерт, следвана в социалните мрежи от повече от 12 милиона привърженици, преди да изпълни Сантуца в „Селска чест“ от Маскани в операта на Рим. През 2020-2022 г. дебютира в ролята на Турандот в „Петрудзели“, Бари и в операта в Щайндрух в Санкт Маргаретен, Австрия.

През септември в сътрудничество с Хайнекен участва в откриването на Гранд При в Италия, като изпява италианския химн на Мамели на пистата, преди да участва в първото издание на Фестивала във Франция OSE (Опера съмър Екстраваганца). Това лято фестивалът OSE се осъществява в два френски града. Кортни ще изпълни френски рецитал в кралското абатство в Ньой-сюр-л‘Отиз във Вандея.

През ноември 2020 г. открива Holy Deer Unplugged, поредица от музикални събития, организирани от Сан Лоренцо Лоджис и SF Events, Италия в бившия апартамент на папата Holy Deer San Lorenzo City Lodge в Рим. Госпожа Милс е представена като първата оперна певица на престижния балкон към площад „Навона“, на същото място където е сниман известният филма „Великата красота“.

Госпожа Милс печели награди и стипендии за обучение, сред които следните фондации, Фестивал Вербие, Фондация „Олга Форай“, Фондация „Джордж Солти“, „Герда Лиснер“, състезание „Джулио Гари“, Състезание „Лича Албанезе Пучини“ и наградата за певец на Нико Кастел на световното състезание в зала Карнеги. Скоро ще се завърне в „Петрузели“ Бари и в Софийската опера за „Реквием“ от Верди. След това ще замине за Сеул за „Турандот“, в Токио и Барселона за „Набуко“.

Виж всичко