Емануеле Д'Агуано

Емануеле Д'Агуано
  • Предстоящи представления

Биография

Роден в Рим, изучава класическа китара, през първата част от кариерата си учи при тенора Уилям Матеуци, а в момента при тенора Алесандро Лучано.

След като е отличен във важни международни конкурси като Toti dal Monte и Aslico, той незабавно започва блестяща дейност, която го води до изяви в най-важните театри по света..

Сред многото заглавия, в които дебютира, можем да споменем, Тайният брак в Театро Ла Фениче, в Театро Реджо в Торино и на Фестивала на Два Свята в Сполето, Така правят всички в Общинския театър на Пиаченца и в Бреша, Комо, Павия и Кремона и с Баварската Държавна опера, Мюнхен в Хонконг, Пепеляшка в Театро Верди в Пиза, Пътуване до Реймс (Кавалер Белфиоре) във Франкфурт, Фалстаф (Фентън) в Театър Колон в Буенос Айрес, Комо, Бреша, Павия и Кремона, Сън в лятна нощ (Лизандър) в Пиза, Лука и Ливорно, Завръщането на Одисей в родината (Юпитер и Анфином) в Театър Ла Скала и в Theater an der Wien.

След първата част от кариерата си, интелигентното развитие на гласа му позволява да разшири репертоара си с други заглавия като Любовен еликсир Майски музикални тържества във Флоренция, Клагенфурт и Токио, Лучия ди Ламермур (Едгардо и Артуро) в Театър Белини в Катания, Майски музикални тържества във Флоренция и Мюнхен, Палячи (Бепе) в Театър Петруцели в Бари, Кавалерът на розата (италиански тенор) и Медея в Коринт (Егей) на Баварската Държавна опера, Мюнхен, Отело (Касио) на Канадската оперна компания, Риголето (Херцогът на Мантуа) в Токио, Чужденката (Артур) в Театър Белини в Катания, Дон Паскуале (Ернесто) в Държавния театър, Аугсбург, Милосърдието на Тит в Магдебург и отново в Аугсбург, Травиата (Алфред) в Шанхай, Каляри, Пиза, Глайндборн, Дон Жуан, Дубай и в Кралската Опера в Лондон, Веселата вдовица (Камий дьо Росийон) в Катания, Пекин и в театър Карло Феличе в Генуа. Напоследък дебютира в по-лиричен репертоар, който включва Макбет, Симон Боканегра, Бал с маски, Мадам Бътерфлай, и т.н. … Верона, Триест, Балтимор, Сиатъл и т.н. … Напоследък той успешно дебютира в ролята на Полионе.

Работил е с важни диригенти, сред които: Кампанела, Мета, Петренко, Бичков, Фриза, Д. Юровски, сър Елдър, Болтън, Алесандрини, Дантоне, Мацола, Фазолис, Сардели, Де Били, Пидо, Стайнберг, Армилиато, Аривабени, Бионди, Р. Абадо, Мартин, Занетин, Корстен, Фиш и важни режисьори като Уилсън, Лой, Фура делс Баус, Гандини, Микелети, Гут, Ливърмор, Белокио, Клемент, Кернс, Скарпита.

Виж всичко