Диего Кавацин

Диего Кавацин
  • Предстоящи представления

Биография

Роден в Аджера (Варезе), след като бе поел и по други пътища, Диего Кавазин решава да последва своята артистична нишка, като се отдава изцяло на пеенето и на репертоара си.

Печели първа награда в конкурсите “Spazio Musica” в Орвието и “Класически произведения” в Бад Швалбах, и дебютира през 2012 г.  на оперната сцена като  Пинкертон в едно турне в северна Европа на “Мадам Бътерфлай“. След това за няколко години следват многобройни дебюти в Италия и в чужбина като главен изпълнител в основните заглавия на големия италиански репертоар: “Риголето“, „Трубадур“, „Луиза Милер“ „Бал с маски“, „Силата на съдбата“, „Аида“, „Реквием“, „Манон Леско“, „Бохеми“, „Тоска“, „Турандот“, „Андре Шение“, „Селска чест“, „Палячи“ и „Норма“.

Особено място заслужава ролята му на Манрико в „Трубадур” от Верди с дебют в Бергамо, след което го пее в Павия, Кайро и Сеул с Фиоренца Чедолинс, с която роля става известен на широката публика през март миналата година в оперния театър на Рим в продукцията на Fura dels Baus под диригентството на Джадер Бинямини.

Сред неговите последни ангажименти отбелязваме Каварадоси в „Тоска“ в Терме Каракала в продукцията на Пиер Луиджи Пици с диригент  Донато Ренцети, Радамес в продукцията на маестро Рикардо Мути във фестивала в РавенаКанио е “Палячи“ в продукцията на Кристина Мути и в оперния театър на Рим, в продукцията на Пипо Делбоно с диригент Карло Рици, “Аида“ в Новосибирск, Манрико в операта в Грац и в кралската датска опера в Копенхаген по повод откриването на сезона, “Селска чест“ и „Палячи“ в Пиаченца, отново “Трубадур“ в общинската опера на Болоня и в Генуа, “Тоска“ в оперния театър на Рим, „Аида“ в Терме на Каракала и в Бостън, и “Палячи“ в Калгари. Скоро ще бъде в Арена ди Верона за „“Аида“ и „Кармен“, и в Каркала за „Тоска“, в Токио за „Реквием“ от Верди и други.

Виж всичко