ШЕГОБИШКО НА ОСТРОВА НА ЧУДЕСАТА

Мюзикъл от Георги Костов

Времетраене 60 минути
Изпълнява се на български език
ШЕГОБИШКО НА ОСТРОВА НА ЧУДЕСАТА

Преглед

Уважаеми зрители,
При лоши метеорологични условия спектаклите от детската програма ще се представят в зала “Тържествена” Военна академия "Г. С. Раковски" (адрес: бул. “Евлоги и Христо Георгиеви 82”).
*******************************

За фестивала “Опера в парка” ще работи мобилна каса 1 час преди началото на всеки спектакъл на входа на парк Военна академия, където ще можете да закупите билети само за текущото представление. За всички останали заглавия от програмата можете да закупите билети от Билетната каса и онлайн от сайта на Софийката опера.
*****************************

Подходящо за деца над 3 годишна възраст!
Цени за възрастен 15 лв., дете над една година 15 лв.

*************************************

Оркестър на Софийска опера и балет

Всички малки деца обичат приключенията и пътешествията в непознати светове.

„Шегобишко на острова на чудесата" е мъдра приказка за приятелството и необикновените приключения на едно любознателно, обичащо да пътешества, дете. Пред очите на малките зрители ще оживеят екзотични картини от далечен остров, на който се случват чудеса. Героите са диваци, разбойници и едно малко момче - Шегобишко.

Шегобишко, заедно с тримата разбойници Игу, Цигу, Мигу, се озовават на Острова на чудесата. Там царува Кокосо Пали Лула, чийто баща - великият мореплавател и благороден пират Махараджа Молук бей, е закопал цялото си съкровище някъде на острова. Преоблечените като благородни мореплаватели Игу, Цигу и Мигу,  откриват ковчежето в джунглата. Точно в този момент Шегобишко и туземското му приятелче Окей Окай ги виждат и успяват да вземат скришом съкровището. След много перипетии разбойниците са заловени и оставени на острова за наказание. Шегобишко тръгва за своя роден край заедно с Окей Окай. Двете деца са станали неразделни приятели. Вече в открито море те изваждат ковчежето, но съкровището на великия пират Молук бей се оказва няколко безценни думички, изписани на парче стара еленова кожа. А кои са те знаят само нашите артисти, които ще ги споделят единствено с онези малки зрители, които посетят спектаклите на Софийската опера.

Авторски състав:

Георги Костов
Композитор

Георги Костов

Йордан Милев
Либрето

Йордан Милев

2024-07-20 16:00

Калин Душков
Шегобишко

Калин Душков

Николай Павлов
Окей Окай

Николай Павлов

Георги Джанов
Адмирал Джинджифил

Георги Джанов

Рада Тотева
Чер Пипер

Рада Тотева

Димитър Станчев
Кокосо Пали Лула

Димитър Станчев

Постановъчен екип

Юлия Кръстева
Сценарий, адаптация и режисура

Юлия Кръстева

Елена Шопова
Сценография и мултимедия

Елена Шопова

Румяна Димитрова
Асистент-режисьор

Румяна Димитрова

Ния Недкова
Помощник-режисьор

Ния Недкова

Петър Белнеев
На рояла

Петър Белнеев