Каменното цвете

Детски спектакъл на балетна школа "Маша Илиева"

Времетраене - 1:30 Антракти - 1
Каменното цвете

Преглед

Каменното цвете“
Детски балет по едноименната руска народна приказка

Сценарий М. Илиева

Синопсис

Действието се разиграва в Русия, преди много години в едно планинско село в Урал, където живеят майстори на изработката на различни предмети от скъпоценни камъни.

Легендата разказва, че в планината живее Господарката на Медната планина. Тя държи всички скъпоценни камъни в една пещера, но най-ценното е Каменното цвете – създадено от неизвестен майстор, приказно красиво, чудно творение от невероятни камъни и минерали. Всеки който го видел, ставал изключителен майстор. Но, Господарката не допускала този човек да се прибере у дома. Той трябвало завинаги да работи в нейните рудници.

В селото всички познават дядо Степан, най-добрият майстор в областта. От скоро неговият внук, Данил, също се увлича по занаята на дядо си. Той и неговата годеница Катерина често седят в работилницата на Степан. Данил става все по-добър, но все не може да направи прекрасната ваза от малахит, която ще бъде подарък за Катерина в чест на тяхната сватба. Той решава да отиде при Господарката на Медната планина. По пътя си среща много препятствия. Дали ще успее да се върне?

Виж всичко

29.05.2023, 19:00

Матю Уитъл
ДАНИЛA

Матю Уитъл

Шарлот Берар
ГОСПОДАРКАТА НА МЕДНАТА ПЛАНИНА

Шарлот Берар