Тайната „България“

Списание 8 НА ЖИВО

9:30 - 16:30
Всеки участник ще получи 4 бр. на Списание 8 и запис от събитието
Тайната „България“

Преглед

Заповядайте на поредното издание на „Списание 8 НА ЖИВО“, което тази година се провежда съвместно от Списание 8 и Софийска опера и балет. Това е една вълнуваща среща с любими автори в изданието, която всеки път оставя лицата засмени, умовете – обновени и душите – окрилени. Освен че ще се потопите в прелестната обстановка на красивата ни зала, в края на събитието нашите изкусни балетисти ще ви очароват с откъс от „Спящата красавица“, сътворен по приказката от Пьотр Илич Чайковски.

Името на събитието, както вече сте разбрали, е Тайната „България“. Всеки от лекторите ще ни подари по частица от магията на нашата страна, като ни разходи из непознати и забравени кътчета от българската духовност през различни етапи от историята ни. Известно е, че по свещената ни земя открай време са се развивали духовни учения, стъпвали са просветлени учители и са запалили неугасимия пламък на знанието, любовта и вярата, който е пропит завинаги в кръвта българска.

Пламъкът, който ни е давал сила да се справим с най-мъчните моменти и който и до днес бликва, когато всички хванем ръцете си в пищно хоро и се огледаме в българското, извезано в очите на всеки българин. Затова хорото е знакът на събитието. То ни напомня въртеливата сила на живота, която винаги ни тласка напред, за да се върнем на същото място, където сме били преди, за да сторим поклон пред Силата на земята и безсмъртните ни предци. 

Отправяме благодарност към приятелите, авторите или лицата от Списание 8, които се съгласиха да споделят с нас знание, мъдрост и любов, както и към творците от „Таратанци“, които предоставиха схемата на Еменското хоро.

Елате и съберете сила от загадъчната и непонятна България!

Очакваме ви с нетърпение!

------------------------------------------

В случай че нямате възможност да присъствате на място, може да се насладите на преживяването и онлайн, като закупите билет за прякото излъчване оттук.

Всеки участник ще получи на място 4 бр. на Списание 8 по избор и запис от събитието.

Синопсис

ПРОГРАМА И ЛЕКТОРИ

09:35 - 10:25 
Проф. д. ик. н. д-р по социология Евгений Сачев – „Тайните на Преславското златно съкровище“

10:35 - 11:25 
Доц. д-р Веселина Вачкова – „Боян Мага – живот, по-невероятен от легендите“

11:35 - 12:25 
Йоана Стратева – „Спомени за Учителя“

12:25 - 13:15         
Обедна почивка

13:15 - 14:05
Проф. Дамян Попхристов – „Без страх в новата епоха“

14:15 - 15:05
Мухарем Алиосман – „Планината на Танръ“

15:15 – 15:25
Ганета Сагова – „Избирам родния си език“

15:25 - 16:15
Розмари Де Мео – „Език свещен на нашите деца“

16:20 - 16:30
Софийска опера и балет – Откъс от балета „Спящата красавица“

Виж всичко

Среща с вашите любими автори

Свързани новини