В царството на мюзикъла

Юбилеен спектакъл 30 години детска театрално-вокална формация ТАЛАСЪМЧЕ

В царството на мюзикъла

Преглед

Вход свободен,
Билети/покана/ от касата на Софийската опера, ул "Врабча"№2

ИНФОРМАЦИЯ
за  детска вокално-театрална формация
“Т А Л А С Ъ М Ч Е”

Детска вокално-театрална формация „Таласъмче“ е сформирана през 1992 г. Неин създател и художествен ръководител е композиторът и диригент Димитър Костанцалиев. Репертоарът ѝ съдържа детска забавна музика, църковно-славянски песнопения, класическа хорова музика, фолклорни обработки и автентични народни песни, както и съвременна поп-музика.

Песни на групата са включени в учебниците по музика за 1-4 клас на издателства „Рива“, „Изкуства“ и „Просвета“. Песни и видеозаписи на групата звучат по Националното радио и телевизия, и в частни радио- и тв програми.

ДВТФ „Таласъмче“ има издадени 11 самостоятелни и 6 сборни албума.

Формацията обогатява с драматизация и хореография традиционната представа за хорово пеене. Песен, танц и театър умело съчетават 16 поставени мюзикъла и музикално-театрални спектакъла, играни многократно в София и страната: „Вълшебната песен“, „Морски сънища“, „Таласъми без налъми“, „Музиката не расте по дърветата“, „Здравей, Ваканция“, „Кой вярва в Дядо Коледа?“, „Звездите на Венеция“, „В царството на буквите“, „Трите феи и спящата красавица“, „Денят на прошката“, „Трите феи и спящата красавица“, „Звездите на Венеция в полите на Витоша“ и др.

Формацията участва дейно в културния живот на страната в събития, концерти и благотворителни инициативи, организирани от обществени организации и фондации.

ДВТФ „Таласъмче“ участва в съвместни продукции на Софийска опера и балет: „БАЩА МИ БОЯДЖИЯТА“ – мюзикъл от Петър Ступел, „ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА“ – опера от В. А. Моцарт, „ТОСКА“ – опера от Джакомо Пучини, „РЕЙНСКО ЗЛАТО“ – опера от Рихард Вагнер, „ЧИЧОВЦИ“ – опера от Лазар Николов по едноименната повест на Иван Вазов;

Зала „България“: „АПОЛОН И ХИАЦИНТ“ – опера от В. А. Моцарт; 

Музикален театър „Стефан Македонски“: в мюзикълите „ЙОСИФ И НЕГОВАТА ПЪСТРА ДРЕХА“ и „ИСУС ХРИСТОС – СУПЕР ЗВЕЗДА“ от Ендрю Лойд Уебър.

Формацията е носител на множество първи награди и Гран При на престижни международни конкурси и фестивали за детска, популярна и хорова музика в Испания, Турция, Италия, Австрия, Република Чехия, Русия, Хърватска, Молдова и Латвия.

"В царството на мюзикъла" е новата перла в репертоара на детската формация.

Спектакълът се изпълнява с музика от запис

Синопсис

„В царството на мюзикъла”
(Юбилеен спектакъл – 30 години ДВТФ „Таласъмче“)

Фокусиран върху приемствеността между поколенията, спектакълът е построен като пътуване във времето чрез приказка. Традиция и съвременност са съчетани в единна нова музикално-сценична форма. Фрагменти и сцени от сценични произведения и откъси от мюзикъли са в основата на това пътуване, в които вечните въпроси за доброто и злото, приятелството, любовта, вярата и надеждата са все теми, вълнували и определяли ценностите в обучението на „таласъмчетата“.

Възпитаници на ДВТФ „Таласъмче“ от няколко поколения ще представят постиженията на Формацията, поднесени атрактивно за широка аудитория.

Виж всичко

Постановъчен екип:

Димитър Костанцалиев
основател на ДВТФ „Таласъмче“ (КОМПОЗИТОР, ВОКАЛЕН ПЕДАГОГ, ДИРИГЕНТ и ХУДОЖЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ)

Димитър Костанцалиев

Тодор Янкулов
режисьор-постановчик

Тодор Янкулов

Репетитор-музика

Мария Георгиева

Репетитор-танци

Александра Бура