ОГНЕНОТО ПТИЧЕ

Балетна школа „Маша Илиева“

ОГНЕНОТО ПТИЧЕ

Преглед

Балетната школа „Маша Илиева“ представя спектакъла „Огненото птиче“ на сцената на Софийската опера

Спектакълът „Огненото птиче“ на балетната школа „Маша Илиева“ е летният спектакъл на школата за учебната 2020/2021г. Играе се за първи път през май 2021 година.

Историята разказва за малка грозна птица, родена във вълшебната гора, която преминава през множество премеждия, борейки се със злия Бухал и веригите му от студ. Водена от Еленът и Водното духче тя претърпява метаморфоза и пораства в красива Огнена птица.

В главната роля на птичето е Риана Милотинова, една от най-талантливите ученички в школата. Гост-изпълнител ще е Боряна Петрова – прима балерина на Софийската опера, в ролята на порасналата Огнена птица.

Риана Милотинова – Малкото птиче
Ния Попова – Водното духче
Богдан Хараламбов - Бухалът
Мила Станкова – Еленът
Боряна Петрова – Огнената птица

Балетната школа „Маша Илиева“ е създадена през 1995 от прима балерината Маша Илиева и за 26-те години от тогава се е установила като най-успешната непрофесионална школа по балет в България. Предлага уроци за най-малките и най-големите любители на балета, както и часове по съвременен танц.

Ученици от школата успешно продължават своето обучение в Националното училище за танцово изкуство и други престижни училища по света. Много от тях работят в професионални театри както в България, така  и в чужбина.

Всяка година учениците на школата изнасят поне два концерта на сцената Софийска Опера и Балет.

Режисьор