Звезди на Софийската опера и балет със спектакъл в Димитровград
28 авг 2021Дарик радио

Звезди на Софийската опера и балет със спектакъл в Димитровград

Звездите на Софийската опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев ще гостуват в Димитровград в съвместен спектакъл с бивши и настоящи възпитаници на местната танцова школа "Галаксико".

Проектът "Димитровград, моя сбъдната мечта!" ще бъде представен на 1 септември на сцената на площад "България", съобщиха от местната администрация. Проявата е в рамките на Дните на града и навечерието на 74-годишнината от неговото основаване.

"Готвим се от дълго време за тази среща с любимата ни публика. Дадохме всичко от себе си, за да направим един истински празник на балетното и танцовото изкуство" е споделил пред общинския пресцентър художественият ръководител на "Галаксико" Тихомир Митев.

Марта Петкова и Никола Хаджитанев ще покажат едни от най-открояващите се изпълнения от "Дон Кихот" и "Спящата красавица", предвижда програмата.

В нея са включени и бившите възпитаници на "Галаксико" Ивайло Янев и Златомир Колев, които вече са професионални балетни артисти в Държавните опери в Стара Загора и Пловдив. 

https://dariknews.bg/regioni/haskovo/zvezdi-na-sofijskata-opera-i-balet-sys-spektakyl-v-dimitrovgrad-2282173