Заради голям зрителски интерес: Играят извънредно "Мамма Mia!" на езерото Панчарево
03 сеп 2021lupa.bg

Заради голям зрителски интерес: Играят извънредно "Мамма Mia!" на езерото Панчарево

Софийска опера предлага вълнуващ месец на мюзикълите с четири вечни и любими заглавия. Подарете си незабравими емоции за безкрайно лято през месец септември с мюзикълите "Шрек" и "Mamma Mia!" на лятна сцена "Музи на водата" - езерото Панчарево и "Клетниците" и "Баща ми бояджията" в голямата  зала в сградата на Операта.

Поради голям зрителски интерес "Mamma Mia!" с вечните песни на ABBA ще се играе с три извънредни дати - и на 14, 15 и 16 септември, като така общо зрителите ще се насладят на 8 спектакъла на хитовия мюзикъл, в който участват обичани и талантливи артисти.

Ето и програмата на Софийска опера за септемврийския месец на мюзикълите:

1, 2, 3, 4.09 * 20:00 - ШРЕК

Нова доза пъстро настроение с голямото, силно и сприхаво зелено чудовище - Шрек, красивата принцеса Фиона, приказливото Магаре, злия Лорд Фаркуад и цяла дружина приказни герои! Софийската опера кани всички малки и големи зрители в дните преди старта на учебната година, на четири спектакъла /1,2,3 и 4 септември от 20 часа/ с мюзикъла приключение „Шрек“ по анимационния филм на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг на езерната сцена в Панчарево! Либрето и стихове Дейвид Линдзи-Абер, музика Джанин Тезори. Диригент на мюзикъла Игор Богданов.

Основни действащи лица:
Шрек – Атанас Йонков, Константин Икономов
Фиона – Весела Делчева, Кръстина Кокорска
Магарето – Цветелин Павлов, Боян Арсов
Лорд Фаркуад – Камен Асенов
Ламята – Весела Янева


10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19.09 * 20:00 - МAMMA MIA!


Едно лято! Една мечта! Един шанс да я осъществиш... Подарете си вечно лято с мюзикъла "MAMMA MIA!" през септември! Слънчево настроение, любима музика, много смях и вълнуваща романтика ви очакват на лятна сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево!

Не пропускайте хитовия мюзикъл "Mamma Mia" от 10 до 19 септември! Във великолепната сценична версия на режисьора Пламен Карталов участват Весела Делчева като Софи, Людмила Козарева и Еделина Кънева като Дона, a ролята на Сам си поделят Владимир Михайлов и Орлин Горанов. Александър Георгиев e в ролята на Бил, Симеон Владов и Николай Павлов играят Хари, Яница Маслинкова и Елена Стоянова-Александрова се превъплъщават в Таня, Силвана Пръвчева и Деница Шопова са в ролята на Роузи. Радослав Владимиров играе Скай, Боян Арсов и Калин Душков - Пепър, Георги Джанов е в ролята на Еди, а на сцената очаквайте още много блестящи артисти.


22, 23, 24, 25.09 * 19:00 - КЛЕТНИЦИТЕ

Най-играният мюзикъл на всички времена - "Клетниците" на 22, 23, 24 и 25 септември от 19 часа в голяма зрителна зала в Софийската опера. Една вечна, многопластова епопея за моралните дилеми на човека, която ще оживее отново на сцената на Софийската опера. Маестро Пламен Карталов преплита виртуозно кинетично действие и динамика: ловко сменящи се картини, контрастни епизоди, израстване в движение на характерите, взаимоотношение на лирически и драматически ракурси.

Владимир Михайлов в ролята на Жан Валжан, Атанас Сребрев - Жавер, Весела Делчева - Фантин, Пламен Гранжан - Тенардие, Весела Янева - Мадам Тенардие, Вениамин Димитров - Мариус, Деница Караславова - Епонин, Анна Вутова-Стойчева - Козет, Калин Душков и Емил Павлов - Анжолрас, Анжелина Денчева - Малката Козет, Николай Войнов - Епископ, Николай Павлов - Началник, Антон-Марио Петров - Гаврош, Боян Арсов - Офицер, Юлиана Тодорова - Стара жена.


27, 28.09 * 19:00 - БАЩА МИ БОЯДЖИЯТА

Един от най-обичаните филми на българското кино - "Баща ми бояджията" идва от екрана на сцената на Софийската опера! Пренесете се назад в българското време с учителя по история г-н Андреев, уволнен малко преди Нова година и приел заедно с децата си да боядиса огромния дом на местен фабрикант, за да осигури храната на семейството за празника. Запейте заедно с нас „Темпо, темпо, боядисвай“, „Ний сме попови лъжички“, и „Надеждата свършва, но идва надежда“! Преживейте сюжета, в който доброто все пак тържествува над наглостта и високомерието.

Гледайте мюзикъла "Баща ми бояджията" от Петър Ступел и Константин Драгнев на 27 и 28 септември само в Софийската опера. В главната роля Калин Врачански като учителя Андреев и със специалното участие на Славчо Пеев в ролята на Фабриканта Маринов. В ролята на г-жа Андреева е Весела Делчева. Режисьор и сценография -  Пламен Карталов, диригент - Светослав Лазаров.

https://lupa.bg/news/zaradi-golyam-zritelski-interes-igrayat-izvanredno-quotmamma-mia-quot-na-ezeroto-pancharevo_134882news.html