За 12-та поредна година Софийската опера следва своята политика за създаване на млада публика
15 юни 2021Софийска опера и балет

За 12-та поредна година Софийската опера следва своята политика за създаване на млада публика

И тази година, както винаги, Операта следва своята политика за създаване на млада публика. Режисьорката Юлия Кръстева споделя за събитието: „Играем за 1 2 - та година в парка на Военна академия. За първи път се изнася на открито „Концерти за бебоци“. Акцентът за тази година е честването на  80-годишнината на композитора Георги Костов със спектаклите „Шегобишко на острова на чудесата“ и „История с патоци, мечо и лиса“.“

С голямо въодушевление младите артисти играят за децата. Незабравими остават срещите с любимите приказни герои Червената шапчица, Мечо пух, трите прасенца, Вълка, Папаген и Папагена и много други.  

Проектът Опера в парка на Военна академия „Г.С. Раковски“ се реализира с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2021 и под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на програмата „Опера в парка“.

Тази година фестивалът се открива на 19 юни в 11 часа с операта „Трите прасенца“. Следват : „Червената шапчица“, „Мечо Пух“, „Концерти за бебоци“, „История с патоци“, „Вълшебната гора“ и др., които ще зарадват малките приятели на Операта през цялото лято.