Юрий Франко поздравява българските си колеги и зрители
06 сеп 2020Софийска опера и балет

Юрий Франко поздравява българските си колеги и зрители

Академик Пламен Карталов, Софийската опера и балет и зрителите на мюзикъла „Мамма mia“ получиха поздравително писмо от Юрий Франко, копродуцент и лицензодадел на мюзикъла MAMMA MIA! за Централна и Източна Европа. Развълнуван Юрий Франко пише:

Многоуважаеми Маестро Карталов,
колеги от Софийската опера и екипа на "Мама миа!"!

Скъпи зрители!

С огромно удоволствие и гордост ви пиша тези думи за изключителното ви постижение в днешните безпрецедентни времена.

Съжалявам, че не мога да бъда с вас лично (по очевидни причини), за да отпразнуваме този специален повод за нашата копродукция - 60-тото представление на "Мама Миа!"Онова, което го прави още по-специално са небивалите обстоятелства, в които сте успели да дадете живот на представленията в Цари Мали град.

Уви, само отдалеч и по интернет мога да се наслаждавам на красотата на българските градове, крепости и пейзажи, сред които така смело и неуморно изграждате впечатляващите сцени за изключителните ви представления.

По този начин вие вдъхвате живот на изпълнителските изкуства, давате надежда на изпълнителите и изпълвате с радост сърцата на зрителите. И в същото време, превръщате тези места в най-големия международен театър на Балканите и извън тях.

Не само аз, но цяла Европа се възхищава на историческите ви начинания. Гледаме към вас с надежда и вземаме от вас пример как да се издържа във време на голяма криза и как да вървим към бъдещето!

Моите най-сърдечни поздрави и уважение към всички вас, и особени благодарности и възхищение към всеки един от публиката.

Вие сте хората, които придават смисъл на всичко.

Благодаря ви!

Вашият приятел,
Юрий Франко
Копродуцент и лицензодадел на мюзикъла MAMMA MIA! за Централна и Източна Европа

По споразумение с Music Theatre International (MTI) Europe Ltd.