Вълшебната приказка "Музи на водата" на езерото Панчарево
Снимка: Светослав Николов
24 юни 2020Impressio.Dir.bg

Вълшебната приказка "Музи на водата" на езерото Панчарево

С мюзикъла "Мамма Mia!" снощи беше открита новата лятна сцена на Софийската опера

 

Аплодисментите на публиката дълго отекваха в приказната нощ на 26 юни на езерото Панчарево.

В огледалото на езерото вълшебни багри на залеза се сливаха в едно цяло с приказната сцена, с песните и танци на безсмъртния мюзикъл "МАММА МIA!", сътворен от Софийската опера и балет в магичната постановка на режисьора Пламен Карталов.

Вдъхновението на артистите от това ново предизвикателство привнесе нова кръв в познатата и обичана романтична комедия.

 

Още

Открийте новата лятна сцена

Открийте новата лятна сцена "Музи на водата" на езерото Панчарево

 

Това истинско сливане на сцената с езерото, с обаянието на приказната атмосфера под звездното небе, на водата сякаш ги зареждаше с нова и нова енергия. Тук романтиката на любовта, страстите на героите избухваха с висок градус, познатите комични ситуации предизвикваха спонтанна реакция на публиката. Целият артистичен състав държеше темпо ритъма на спектакъла така, че не оставаше миг, който да не държи вниманието на публиката.

Аплодисментите дълго не затихваха в късната нощ, никой сякаш не искаше да се раздели с това вълшебство, вълшебството, което омагьосва, изпълва душата с възторг и радост.

Това откриване на програмата "МУЗИ НА ВОДАТА" (26 юни - 2 август), родена от въображението на директора на Софийската опера и балет, акад.Пламен Карталов става възможно от обединяване усилията и партньорството с кметството на Район Панчарево, в лицето на кмета г-н Николай Гюров, собственика на мястото г-н Георги Спасов и други организации.

На откриването присъстваха Вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, зам.-кмета на София доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-министъра на културата г-жа Амелия Гешева.

Академик Пламен Карталов открива програмата "Музи над водата" на Софийската опера и балет, на която присъстваха вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, зам.-кмета на София доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-министъра на културата г-жа Амелия Гешева, кмета на Панчарево г-н Николай Гюров и изпълнителният директор на Хели Ер - Георги Спасов (Снимка: Светослав Николов-Чапи/Софийска опера и балет)

Сцената на Софийска опера и балет "Музи над водата" ви очаква до 2 август (Източник: Кметство Район Панчарево)

С мюзикъла "Мамма Mia!" снощи беше открита новата лятна сцена на Софийската опера на езерото Панчарево (Снимка: Светослав Николов-Чапи/Софийска опера и балет)

(Снимки: Светослав Николов-Чапи/Софийска опера и балет)

Обединението, наистина прави сила.

Магдалена Манолова