Вълнуващ празник, посветен на 70-годишнината на оперната легенда Румен Дойков.
07 май 2021Софийска опера и балет

Вълнуващ празник, посветен на 70-годишнината на оперната легенда Румен Дойков.

Софийската опера и балет очаква своята публика на 7 май от 19.00 часа на един вълнуващ празник, посветен на 70-годишнината на оперната легенда Румен Дойков. Познаваме Румен Дойков като един от уникалните тенори на Софийската опера, който няколко десетилетия поддържа спинтовия теноров репертоар в Софийската опера. Той завладява много световни оперни сцени, а критиката го възхвалява, като едно от явленията на това време.

“Тенорът Румен Дойков – какъв глас?! Истинско чудо на човешката природа – стабилност на вокала, красота и богатство на тембъра, магнетизъм, който те кара да затаиш дъх от първия до
последния миг от появата му на сцената...“ Вим Стопеленбург, „Мепелер Курант“, 16.10.1995

Програмата включва картка видео прожекция в изпълнение на Румен Дойков, представяне на диск със запис на 25 италиански канцонети, който разкрива нещо различно от богатата душевност на оперния артист, въвежда в едно вълшебно пътуване в романтиката на канцонетата. Концертната програма на петимата водещи тенори на Софийската опера - Костадин Андреев, Мартин Илиев, Даниел Острецов, Хрисимир Дамянов, Даниел Дамянов ще завърши празника, посветен на юбиляра.

Очакваме ви, скъпи приятели на операта на Малка сцена да бъдем заедно на това вълнуващо събитие, посветено на Румен Дойков.

Концерт по случай 70-годишнината на Румен Дойков