В Софийската опера и балет се състоя двудневен семинар с лектор Никълъс Пейн
03 юни 2023Софийска опера и балет

В Софийската опера и балет се състоя двудневен семинар с лектор Никълъс Пейн

Миналата седмица в Софийската опера и балет се състоя двудневен семинар с лектор Никълъс Пейн. 

Г-н Пейн е финансист, дългогодишен ръководител на различни оперни театри във Великобритания като Уелската национална опера, Опера Норт и Кралската опера „Ковънт Гардън“ в Лондон. Дълги години Никълъс Пейн е директор и на организацията „Опера Европа“, в която членуват 215 оперни компании и фестивали от 43 страни.

Семинарът за екипа на Софийската опера беше на тема „Бизнес стратегии, цели и приоритети в съвременния оперен театър“.

„Промяната е нашият приятел!“ – с тези думи започна срещата с Никълъс Пейн, който е финансист по професия.

Той сподели различни случаи от неговата кариера за организацията на процесите в оперния театър, за продажбите на билети и абонаменти, програмирането на оперния сезон, неочаквани ситуации, прекратяване на договори и т.н.

Екипът на Софийската опера активно участва с въпроси и мнения по различните панели в семинара, които включваха обсъждане на програмна селекция, образоване на публиката, дългосрочни стратегии и планиране. Г-н Пейн със задоволство отбеляза огромните постижения на Софийската опера в репертоарно и художествено отношение, но също и в развитието на маркетинговите и рекламните стратегии. „Промяната е нашият приятел!“

Никълъс Пейн бе в София по покана на акад. Пламен Карталов и остана изключително удовлетворен от посещението си в Софийската опера.