Ученикът на Райна Кабаиванска Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ в Софийската опера
26 фев 2021в-к. "24 часа"

Ученикът на Райна Кабаиванска Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ в Софийската опера

Тенорът Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ на 21 март и 13 април на сцената в Софийската опера.

Кой е Рейналдо Рамирес-Дроз?

Тенорът е роден във Венецуела. Учи в консерваторията „Симон Боливар“ в Каракас. Участва в множество концерти в страната си: „Италианска вечер“, „Велики песни на света“, „Имигрантите“. През 2015 г. дебютира официално по време на Седмицата на италианската култура в Каракас с концерт, организиран от Културния институт. По покана на Италианския културен институт изнася концерти във Валенсия и участва в други събития в чест на 70-годишнината на Републиката. През същия период участва в турне в Колумбия и Флорида.

Мечтата му да учи с Райна Кабаиванска го довежда в Майсторския ѝ клас в Нов български университет, където печели стипендия за обучение в Музикалния институт „Веки-Тонели” в Модена, Италия. През октомври 2018 г. той е сред главните действащи лица в Театро Комунале „Лучано Павароти“ в Модена на концерта, посветен на Лучано Павароти, и участва в множество концерти в различни градове на Италия. През 2019 г. дебютира в операта „Бетли“ от Доницети в Швейцария, концертно поставена и в Модена с оркестър „Бруно Бартолети“. През септември 2019 г. Рейналдо Дроз е солист в италианската премиера на Реквиема на Руджиеро Леонкавало. През декември 2020 г. е участник в онлайн концерта „Тенорите на Райна Кабаиванска“.

Репертоарът му включва: Тонио в „Дъщерята на полка“, Неморино в „Любовен еликсир“ и Едгаро в „Лучия ди Ламермур“ от Доницети; Каварадоси в „Тоска“ от Пучини; Алфредо Жермон в „Травиата“ от Верди; Арнолд във „Вилхелм Тел“ от Росини и др.

Определяна от мнозина, като една от последните велики комедийни опери, „Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети представлява перфектният фарс и е също толкова популярна днес, както по време на премиерата си в средата на 19-ти век. Очаквайте ученикът на голямата Райна Кабаиванска в "Дон Паскуале" на 21 март и 13 април в Софийската опера.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9556327