Три вечни творби в оперната литература на сцената на Софийската опера и балет!
20 апр 2023Софийска опера и балет

Три вечни творби в оперната литература на сцената на Софийската опера и балет!

На 21, 23 и 28 април преживейте драматичните любовни истории в “Лакме” от Лео Делиб, "Травиата" от Джузепе Верди и "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини.

На 21 април екзотичният сюжет за любовта между индийска девойка и английски офицер ще бъде разказан в операта „Лакме“ от Лео Делиб. В спектакъла ще има три дебюта – Хрисимир Дамянов като Джералд, Айла Добрева като Елен и Александрина Стоянова като Роуз. В ролята на Нилаканта гостува италианецът Андреа Табили. Лакме - Диана Василева, Фредерик - Александър Крунев. Диригент Франческо Роза.

На 23 април Валерио Борджони и Йонуц Паску ще бъдат Алфред и Жорж Жермон като партньори на Станислава Момекова в „Травиата“ от Джузепе Верди. Диригент е Боян Виденов.

На 28 април можете да гледате последния спектакъл на „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини преди голямата премиера на операта на фестивала „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали през месец август. Доната Д’Анунцио Ломбарди ще бъде Чо-чо Сан, Кирил Манолов ще гледаме като американския консул Шарплес и Даниел Острецов - Пинкертон. Диригент е Андрей Галанов.

Билети от тук
https://www.operasofia.bg/calendar/2023-04?name=&hall=&categories%5B%5D=1&date=