Софийската опера представя детска програма в парка на Военната академия София
29 юли 2020БТА

Софийската опера представя детска програма в парка на Военната академия София

Автор Даниел Стоянов

Софийската опера представя детска програма в парка на Военната академия. Спектаклите от летния фестивал "Опера в парка" са на 31 юли, 1 и 2 август (петък, събота и неделя), съобщиха от операта.

От там припомнят, че образователната им програма, която приобщава най-малките към голямото музикално изкуство, датира от 2008 г. "Отиваме на опера и балет" е идея, която започва преди 12 години по инициатива на академик Пламен Карталов.

Целта е да приканим повече родители да възпитат това изкуство у децата си, неслучайно тази програма доминира в парка на Военната академия, допълва директорът на националната ни опера.

На 31 юли ще се играе мюзикълът "Мечо Пух" от Андрей Дреников, либретото на Юлия Кръстева е по приказките на А. А. Милн. Участват Георги Джанов, Силвана Пръвчева, Елена Стоянова, Никола Попов, Рада Тотева, Надя Колева, Зора Колева.

Последната опера на Моцарт - "Вълшебната флейта", е на 1 август. Детската версия е на Юлия Кръстева, диригент е Борис Спасов, а художник - Христиана Михалева.

На 2 август е ред на "Трите прасенца" по музика на композитора Александър Райчев (оркестрация - Александър Райчев-син, сценарий и адаптация - Юлия Кръстева, либрето - Нина Стоянова). Историята на Пиф, Паф и Пуф ще разкажат артистите Анна Вутова, Рада Тотева, Калин Душков, Илия Илиев, Елена Стоянова, Александра Носикова, Георги Джанов и Георги Георгиев.

На диригентския пулт ще бъде маестро Стефан Недялков.