Софийската опера играе "Рейнско злато" на езерото Панчарево
21 юли 2020в-к. "Дума"

Софийската опера играе "Рейнско злато" на езерото Панчарево

/ брой: 137

автор: Дума

Маестро Ерих Вехтер ще дирижира спектаклите на лятната сцена "Музи на водата"

След триумфа в Германия и Русия, за първи път на фона на езерото Панчарево рейнски дъщери, богове, великани и нибелунги ще разкажат една вълшебна приказка. Естественият декор на романтичното езерно огледало дава нова визия на постановката на режисьора Пламен Карталов и художника Николай Панайотов - с изключителни български артисти и оркестъра на Софийската опера.

Специално за фестивала в Панчарево пристигат маестро Ерих Вехтер и световнопризнатият ни бас Мартин Цонев, който отново ще изиграе ролята на върховния бог Вотан, научи ДУМА от Мая Филипова, бранд мениджър на Софийската опера и балет. Участват още Бисер Георгиев, Румяна Петрова, Даниел Острецов, Петър Бучков, Стефан Владимиров, Силвана Пръвчева, Хрисимир Дамянов, Красимир Динев, Благовеста Меки, Светозар Рангелов, Ина Петрова, Александрина Стоянова, Айла Добрева.

Оригиналната сценична реализация на вода разкрива с нов блясък и замисъл избраното от режисьора необичайно място за спектакъла, а също и за целия цикъл на оперните и балетните фестивални вечери.

Софийската опера очаква почитателите на Вагнер на 24 и 25 юли от 21 ч. на лятната си сцена "Музи на водата" на езерото Панчарево. Цените на билетите са от 20 до 60 лв. и се продават на касата на Софийската опера и балет и онлайн на www.operasofia.bg, както и на касите и в мрежата на Easy Pay, EpayGo и Eventim.bg. На мястото на фестивала работят две мобилни каси - от 11 до 19 ч. в дните без спектакли и до 20.30 ч. в дните, в които има представления. Всеки, купил билет за "Рейнско злато", може да се свърже със Софийската опера на reservations@operasofia.bg, за да получи като комплимент книжка-програма в дигитален вариант (PDF) от премиерата през 2010г.