Софийската опера грабна Южна Корея
26 окт 2023banker.bg

Софийската опера грабна Южна Корея

Огромен успех за българските творци на най-големия оперен фестивал в Азия.

Близо 13 минути южнокорейци и останалите любители на оперното изкуство ръкопляскаха на родната Софийска опера, гостуваща за първи път на Международния оперен фестивал в Тегу, Южна Корея.

По данни на официалния сайт на операта, репертоарът на сънародниците ни включваше две от най-известните твори на Рихард Щраус – “Саломе” и “Електра”, които се изпълняват за първи път в азиатската страна.

Българските артисти, бидейки аплодирани в Операта в Тегу.
Българските артисти, бидейки аплодирани в Операта в Тегу.

Екипът, представил ни подобаващо, включва диригентът Евън-Алексис Крист,  режисьорът Пламен Карталов и солистите Лилия Кехайова, Цветана Бандаловска, Гергана Русекова, Даниел Острецов и Атанас Младенов, Диана Ламар, Радостина Николаева, Мариана Цветкова и Веселин Михайлов. Наред с това продукцията бе реализирана в партньорство с оркестъра на оперния театър в Тегу.

Да припомним, че от 2003 г. градът и оперният театър са дом на най-големия оперен фестивал в Азия – Daegu International Opera Festival. През годините форумът претърпява огромно развитие и дава възможност на корейската публика да се срещне с реномирани певци, диригенти и режисьори.

https://banker.bg