Софийската опера гостува на Фестивалния театър във Фюсен, Германия
12 сеп 2023Софийска опера и балет

Софийската опера гостува на Фестивалния театър във Фюсен, Германия

Скъпи приятели,
След триумфалния успех на Sofia Opera Wagner Festival с новата постановка на „Пръстенът на нибелунга“ от Рихард Вагнер, Софийската опера гостува на Фестивалния театър във Фюсен, Германия, където във водите на езерото, се оглежда замъка Нойшванщайн. Гастролът ще се осъществи именно в сърцето на алгойските планини и езера, които са вдъхновили творчеството на великия Рихард Вагнер и попили векове музикална и театрална традиция.

Премиерната постановка на Софийската опера „Валкюра“ ще бъде представена във Фюсен. От 28 септември до 3 октомври ще се проведе посветеният на Рихард Вагнер и крал Лудвиг II Втори музикален фестивал „Кьонигсвинкел“, който представя разнообразна и висококачествена програма.  

Във Фестивалния театър във Фюсен на 1 и 3 октомври публиката ще може да види новата постановка на Софийската опера, чиято премиера се състоя в София на 9 юли 2023 г., под режисурата на Пламен Карталов – един от най-големите познавачи на Вагнеровото творчество. Диригент ще бъде Лотар Загросек. В ролята на Хундинг - Бяртни Тор Кристинсон, в образа на Вотан - Арис Аргирис.

Софийската опера има свои верни почитатели във Фюсен. През 2015 г. по специална покана в прекрасната зала беше представена първата продукция на Пламен Карталов „Пръстенът на нибелунга“.

Очаква се представленията да бъдат посетени от ценители и познавачи на творчеството на Рихард Вагнер.

  • Снимка: ВАЛКЮРА / DIE WALKÜRE
  • Снимка: ВАЛКЮРА / DIE WALKÜRE
  • Снимка: ВАЛКЮРА / DIE WALKÜRE