Софийска опера кани децата на вълнуващо пътешествие с принцеса Анастасия
25 юли 2022Lupa.bg / Марина Чертова

Софийска опера кани децата на вълнуващо пътешествие с принцеса Анастасия

Софийска опера и балет кани малките си зрители на вълнуващо пътешествие с историята на принцеса Анастасия с най-новата постановка "Изгубената принцеса". Премиерата на иновативния спектакъл се състоя в петък, 22 юли, в парка на Военна академия "Г.С. Раковски".

В изпълнение на обичаната солистка на Софийска опера Весела Делчева децата се наслаждават на песни от мюзикълите „Анастасия“ и „Звукът на музиката“. Малките любители на операта и театъра проследяват историята на принцеса Анастасия, която е изгубила себе си и благодарение на любовта малко по малко разбира коя е.

В ролята на Принца влиза младият и даровит солист Калин Душков, Елена Стоянова е в ролята на Кралицата, а Георги Джанов като Магьосникът.

Режисьор на инивативния концерт е Юлия Кръстева, художник е Нела Стоянова, хореографията е на Мария Йорданова. На рояла е пианистът и диригент маестро Светослав Лазаров.

Спектакълът "Изгубената принцеса" е вдъхновен от историята на великата руска княгиня Анастасия Николаевна Романова - най-малката дъщеря на император Николай II - последния монарх на Руската империя. Според легентата принцесата е оцеляла след разстрела на своето семейство от болшевиките през юли 1918 г.

"Благодаря на целия екип на Софийска опера и балет! Сърдечно благодаря на любимата ни и приказна публика! Бяхте вълшебни и съпреживяхме заедно историята и мечтата на една "Изгубена принцеса", сподели във фейсбук слънчевата певица и актриса Весела Делчева.

Следващото представление е на 30 юли, събота, от 16 часа, в парка на Военна академия.


Снимки: Светослав Николов-Чапи

https://lupa.bg/news/sofiyska-opera-kani-decata-na-valnuvashto-pateshestvie-s-princesa-anastasiya-snimki_188617news.html