„Шрек“ на сцената на „Музи на водата“ в Панчарево на 1, 2, 3 и 4.09.
03 авг 2021в-к. "24 часа"

„Шрек“ на сцената на „Музи на водата“ в Панчарево на 1, 2, 3 и 4.09.

Поради огромният зрителски интерес Софийската опера представя на фестивала „Музи на водата“ на езерото на Панчарево на 1, 2, 3 и 4 септември мюзикъла „Шрек“ от Дейвид Линдзи-Абер и Джанин Тезори.
Каква е тайната на Шрек, която той пази до последно в изпълнение на обещанието си - да върне у дома изгонените от кралството им приказни герои? Дали ще спечели любовта на принцеса Фиона, държана в плен от огнедишащ дракон в строго охраняван замък? Каква ще е развръзката публиката ще научи в края на този атрактивен сюжет .

В главните роли:

„Шрек“ на сцената на „Музи на водата“ в Панчарево на 1, 2, 3 и 4.09.

Шрек – Атанас Йонков, Константин Икономов
Фиона – Весела Делчева, Кръстина Кокорска
Магарето – Боян Арсов, Цветелин Павлов
Лорд Фаркуад – Камен Асенов
Ламята – Весела Янева

Композиторът на „Шрек“ е Джанин Тезори. Тя е най-уважаваният театрален композитор жена в историята, с пет бродуейски мюзикъла и пет номинации за наградите „Тони“. През юли 2019 г. Тезори направи премиера на операта си „Блу“ (либрето: Тейзуел Томпсън) на фестивала „Глимърглас“ в Купърстаун, щата Ню Йорк.
Уест Хайлър е гост – режисьор от Бродуей на „Шрек“. Поставял е впечатляващи заглавия, сред които – „Цирк дьо Солей“ (Бродуей/Германия), „Малкият принц“ (Полша),, „Големият ябълков цирк“ (Линкълн център, Ню Йорк), „Панда“ (Национален театър - Пекин), кукления мюзикъл „Авеню Q“ (Столичен куклен театър, отличен с наградата ИКАР) и др. Бил е гост-режисьор на Шекспировия фестивал в Грейт Ривър, Нюйорския музикално театрален фестивал, Националния театър на Луисвил Арс Нова и др.
Диригент на постановката е Игор Богданов, художник на декорите - Чарлз Мърдок Лукас, художник на костюмите - Уитни Локър, художник на осветлението - Зак Блейн, тонрежисьор - Владимир Владимиров, хореография - Риолина Топалова.
Зрелищният мюзикъл е създаден по култовата анимация на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг. Преводът е на Лора Димитрова, Мирослав Димов и Борис Панкин.
Популярният в цял свят мюзикъл „Шрек“ е подходящ за нашата млада публика.
Мюзикълът „Шрек“ има 8 номинации за наградата „Тони“ и е отличен в категорията за най-добри костюми в мюзикъл.
Билетите за спектаклите вече са в продажба на касата на Софийската опера и балет и онлайн в мрежите на eventim.bg и Е-pay go.

„Шрек“ на сцената на „Музи на водата“ в Панчарево на 1, 2, 3 и 4.09.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10043474