Шедьовърът "Звукът на музиката" разказва история по действителен случай
27 дек 2023Bulgaria ON AIR

Шедьовърът "Звукът на музиката" разказва история по действителен случай

В началото на новата година един от най-успешните бродуейски мюзикъли ще бъде представен пред българска публика - музикалният шедьовър "Звукът на музиката" с премиера в Софийската опера. Датата е 9 януари.

"Звукът на музиката е популярен мюзикъл. Ние говорим за духовност, което е много ценно. Духовността в България липсва. Хората трябва да се обърнат към Бог. В условията на война трябва да се подкрепяме, а не да се разединяваме", каза актрисата Весела Делчева в студиото на "България сутрин".

"Този мюзикъл е драма. Той е изключително значим не само за времето, в което се е развил, но и сега, защото това е история по действителен случай. Това са реални хора, преминали през много трудни изпитания. Когато се е случила Втората световна война, е трябвало да оцелеят като едно семейство, а семейството е храм Божий и там е разковничето. Когато си сплотен и си заедно със семейството си, ти наистина си най-силен", заяви режисьорът на "Звукът на музиката".

Гледайте целия разговор във видеото.

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/329814-shedyovarat-zvukat-na-muzikata-razkazva-istoriya-po-deystvitelen-sluchay