РЕЙНСКО ЗЛАТО от Рихард Вагнер на 24 и 25 юли на езерото Панчарево
Снимка: Софийска опера и балет
21 юли 2020Софийска опера и балет

РЕЙНСКО ЗЛАТО от Рихард Вагнер на 24 и 25 юли на езерото Панчарево

СЛЕД ТРИУМФАЛНИТЕ ГАСТРОЛИ НА първият оперен театър на България, на най-престижни сцени В ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ, СОФИЙСКАТА ОПЕРА ПРЕДСТАВЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОТКРИТО В ПРОГРАМАТА „МУЗИ НА ВОДАТА – ПАНЧАРЕВСКО ЕЗЕРО“,

РЕЙНСКО ЗЛАТО
ОТ РИХАРД ВАГНЕР

На фона на езерото в Панчарево, рейнски дъщери, богове, великани и нибелунги ще разкажат една вълшебна приказка.

Естественият декор на романтичното езерно огледало дава нова визия на постановката на режисьора Пламен Карталов и художника Николай Панайотов - с изключителни български артисти и оркестъра на Софийската опера.

Диригент е Ерих Вехтер.

Участват Мартин Цонев, Бисер Георгиев, Румяна Петрова, Даниел Острецов, Петър Бучков, Стефан Владимиров, Силвана Пръвчева, Хрисимир Дамянов, Красимир Динев, Благовеста Мекки-Цветкова, Светозар Рангелов, Ина Петрова, Александрина Стоянова, Айла Добрева.

Оригиналнита сценична реализация на вода, разкрива с нов блясък и замисъл избраното от режисьора необичайно място за спектакъла, а също и за целия цикъл на оперните и балетни фестивални вечери. 

Хиляди зрители от цял свят присъствали на "РЕЙНСКО ЗЛАТО" в залите на Софийската опера, Болшой театър, и Баварския фестивален театър във Фюсен, Германия, дадоха най-висока оценка за българската интерпретация на шедьовъра на Рихард Вагнер.

===================  

Самата идея да бъде поставен цикълът „Пръстенът на нибелунга“ само с български певци показва голяма смелост. Андреа Мерли, списание „L’Opera“, Италия.

Постановката е дръзка с невероятната си модернистичност и запленява зрителите така, че да следят напълно концентрирани случващото се на сцената до последния такт.. Габриеле Хелбих, списание „Das Opernglas“, Германия.

Музика, изобретателност, пеене, игра и поразителни визуални ефекти превръщат спектакъла в страхотен успех. „Рейнско злато“ е от „златен стандарт“! Соня Рув-Увалиева, Великобритания.

===================

Каним Ви да съпреживеете едно вихрено и пъстро зрелище, което и днес остава все така неизчерпаемо, омайващо и предизвикателно.

600 250 r 2

Не пропускайте РЕЙНСКО ЗЛАТО на 24 и 25 юли от 21:00 ч.

Цени на билетите от 20 до 60 лв.

Билети на касата на СОФИЙСКАТА ОПЕРА (ул. Врабча, 1) и онлайн на www.operasofia.bg, както и на касите на Easy Pay, онлайн EPAY GO.

Всеки закупил билет за „Рейнско злато“ може да се свърже със Софийската опера на reservations@operasofia.bg, за да получи като комплимент книжка-програма в дигитален вариант (PDF) от премиерата през 2010 г.

DAS RHEINGOLD 6 600
7R8A8325 600