ЗАВЪРШИ СЕДМИ ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ “ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ”
30 авг 2022Софийска опера и балет

ЗАВЪРШИ СЕДМИ ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ “ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ”

 

Завърши седмото издание на летния фестивал на Софийската опера по новаторската идея на акад. Пламен Карталов „Опера на върховете - Белоградчишки скали“ 2022

Белоградчишките скали, с удивителната си красота, са истинско чудо на природата, което е естествен декор вече седма година на оперните и балетни спектакли на открито, поставени от Софийска опера и балет. Откриването на фестивала беше на 5 август с операта „Набуко“ от Джузепе Верди. Тази година, в програмата бяха включени още оперните шедьоври „Аида“ от Верди, "Норма" от Винченцо Белини, и премиерният балет „Хиляда и една нощ“. Богатството на музикални стилове включи и мюзикълът „Мама миа!“ с популярните песни на АББА, на който публиката се наслади в четири представления на 18, 19, 20 и 21 август.

ЗАВЪРШИ СЕДМИ ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ “ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ” 

Над 7 000 зрители посетиха сцената пред магнетичния природен паметник! Всяка година посетителите на новаторския фестивал на открито се увеличават, както и търсенето и желанието на хората да съпреживеят магията на мястото в синхрон с оперното и балетното изкуство. Градът живее с пълни сили по време на фестивала, икононмическото въздействие и местният бизнес процъфтява и в рамките на няколко седмици атмосферата на целия регион се променя към все по-добро.

И тази година, въпреки всички предизвикателства на времето Софийската опера и балет не допусна да разочарова своята публика и дори по време на бури и дъжд, екипите успяха да пренесат целия реквизит и декори и спектаклите се преместиха и състояха в Спортната зала, а гостите си тръгнаха усмихнати и заредени!

Благодарим ви, че сте с нас! 

ВЪВ ВИДЕОТО - ОТЗВУК НАБУКО - СЕДМИ ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ “ОПЕРА НА ВЪРХОВЕТЕ”