Орлин Горанов се завръща в мюзикъла Mamma mia!
01 авг 2022БТА

Орлин Горанов се завръща в мюзикъла Mamma mia!

Орлин Горанов се завръща в мюзикъла Mamma mia, в ролята на Сам Кармайкъл. Това е единият от предполагаемите бащи, припомнят от Софийската опера.    

Популярният изпълнител ще се изяви на фестивалите на Софийската опера "Опера на върховете“ и "Музи на водата“ на езерото Панчарево. Директорът на националната опера проф. Пламен Карталов, който е и режисьор на спектакъла, е получил специално разрешение от авторите Бени Андершон и Бьорн Улвеус, да разработи своя концепция за спектакъла и да предложим друга театрална интерпретация на хитовете на "АББА".

Орлин Горанов ще участва в спектаклите в Белоградчик на 18, 19, 20 и 21 август, а в София - на  1, 2, 3 и 4 септември. В представленията негови партньори ще бъдат известни имена като Весела Делчева, Людмила Козарева, Деница Шопова, Еделина Кънева, Яница Маслинкова, Александър Георгиев, Георги Арсов, Николай Павлов, Радослав Владимиров, Боян Арсов, Георги Дганов, Пламен Гранжан.

Орлин Горанов е роден на 8 август 1957 г.  в Берковица. Възпитаник е на хор "Бодра смяна“. Музикалната му дарба е открита от Стефан Диомов по време на военната му служба в ансамбъла на ГУСВ, чийто солист остава до 1985 г. През годините, в които се провежда конкурсът "Мелодия на годината", е един от водещите (от 1986 г.).  За създаването на стила му допринася и сътрудничеството му с Александър Бръзицов. Музика за него са писали също Зорница Попова, Тончо Русев, Морис Аладжем, Мария Нейкова, Стефан Диомов, Александър Йосифов, Александър Бръзицов, Кристиян Бояджиев, Вили Казасян, Иван Пеев, Атанас Косев. 

Едно от емблематичните му изпълнения е на песента "Светът е за двама“ по музика на Мария Нейкова и текст на Димитър Точев, а сред международните му награди, които получава, е и "Златният Орфей“. 

/ДД/

https://bta.bg/bg/news/lik/307235-orlin-goranov-se-zavrashta-v-myuzikala-mamma-mia