Операта „Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини със специалното участие на Доната Д’Анунцио Ломбарди
05 апр 2023Софийска опера и балет

Операта „Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини със специалното участие на Доната Д’Анунцио Ломбарди

Операта „Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини ще бъде изпълнена този петък, 28 април от 19 часа със специалното участие на Доната Д’Анунцио Ломбарди - призната за една от най-добрите изпълнителки на Пучини, която ще се превъплъти в ролята на Чо-Чо-Сан.

В репертоарът ѝ са партиите на Мюзета, Мими, Магда, Лиу, Чо-Чо-Сан, сестра Анджелика, Манон Леско, Тоска.
„Експресивната й комуникация с публиката, която винаги я е отличавала, е особено дълбока, а вокалната й свежест, непроменена във времето през почти тридесетгодишната ѝ кариера, е изумителна“ пишат критиците.
Тя е лауреат на множество международни певчески конкурси и е удостоена с редица награди като “Victoire de la Musique” и Първа награда в конкурса, посветен на камерната музика на Франческо Паоло Тости, както и награда за най-добър певец на 2021 година на фестивала „Доницети“.
Заедно с Кирил Манолов в ролята на Шарплес, Даниел Острецов като Пинкертон, Иванка Нинова, Цвета Сарамбелиева, Николай Павлов, Димитър Станчев и др., оркестър и хор на Софийската опера ще прозвучи пленителната музика на Пучини под диригентството на Андрей Галанов. Режисьор Пламен Карталов.
 
👉Билети може да купите тук: https://www.operasofia.bg/repertoire/609