Не пропускайте вълнуващия мюзикъл "Mamma Mia", следващата седмица, всеки ден, от 28 юли до 1 август
23 юли 2021Софийска опера и балет

Не пропускайте вълнуващия мюзикъл "Mamma Mia", следващата седмица, всеки ден, от 28 юли до 1 август

Mamma Mia! Сините води на езерото Панчарево ще се превърнат в тюркоазено гръцко море, а понтонът, на който се играят вълнуващите ни спектакли ще придобие формата на романтичен остров!

Скъпи приятели,

Не пропускайте вълнуващия мюзикъл "Mamma Mia", следващата седмица, всеки ден, от 28 юли (сряда) до 1 август (неделя).

Завладяващите песни на "АББА" и либретото на Катрин Джонсън ще ни потопят в невероятната история за гръцко лято, пламенна любов и един магичен остров, където изненадващите ситуации въвличат  дори зрителите в комично-драматичния сюжет на спектакъла!

В брилянтната сценична версия на режисьора Пламен Карталов участват Весела Делчева като Софи, Людмила Козарева и Еделина Кънева като Дона, a ролята на Сам си поделят трима изпълнители - Орлин Горанов, Владимир Михайлов и Кирил Иванов. Александър Александров e в ролята на Бил, Симеон Владов и Николай Павлов играят Хари, Яница Маслинкова и Елена Стоянова-Александрова се превъплъщават в Таня, Силвана Пръвчева и Деница Шопова са в ролята на Роузи. Радослав Владимиров играе Скай, Боян Арсов и Калин Душков - Пепър, Георги Джанов е в ролята на Еди, а на сцената очаквайте още много блестящи артисти!

Маестро Пламен Карталов, превръща всички песни на "АББА" в театър на ситуации и сцени, в които публиката не стои безучастно, а взема роля в действието! 

Всичко се развива много динамично с рефлексии, които подтикват зрителите да съпреживяват историята на героите. Преживяването е многопластово, тъй като спектакълът изисква от артистите да говорят, играят, пеят и танцуват с пълната си естественост и отдаденост, страст и професионализъм. Образите в режисурата правят характерите им силни, емоционално въздействащи, живи и съвременни.

Режисьор - Пламен Карталов
Диригент - Светослав Лазаров
Сценография - Нела Стоянова
Музикална подготовка на ансамбъла - Виолета Димитрова
Костюми - Християна Михалева-Зорбалиева
Хореография - Риолина Топалова
Тонрежисьор - Владимир Владимиров
Художествено осветление - Емил Динков
Асистент-режисьор -   Владимир Горчаков
Помощник-режисьори -  Стефка Георгиева, Сузана Шомова, Румяна Димитрова
Превод - Милена Боринова

Ансамбъл и Бенд

Юрий Франко
Копродуцент Проспот ООД (Prospot D.O.O.)