На 15 юли "Атила" от Верди за първи път на римския площад в киноцентър Бояна
11 юли 2020в-к. "24 часа"

На 15 юли "Атила" от Верди за първи път на римския площад в киноцентър Бояна

 

Сред величествените декори на значими филмови продукци създадени в уникалните филмови студия на Бояна,
Софийската опера представя ОПЕРАТА "АТИЛА", в четвъртата вечер на своя най-нов оперен фестивал "НА ОПЕРА В ПОЛИТЕ НА ВИТОША"

С подкрепата на главния директор Ярив Лернер на Ню Бояна филм студиос, режисьорът Пламен Карталов открива и създава една нова територия за оперното изкуство. Съставът на Софийската опера участва с цялата си мощ в сътворяване на нова интерпретация на Вердиевия шедьовър, давайки му нов сценичен живот.

На 15 юли

 

Във внушителната продукция на филмовата площадка на киноцентъра, изкуството на операта заблестява с още по-пълен блясък с музиката на великия маестро на италианската револщция Джузепе Верди. Режисьорските ракурси на Карталов се разпростират по вертикала и хоризонтала на естествената сценография, която олицетворява атмосферата на вечния град Рим и похода към него на хунския вожд Атила ( Бисер Георгиев, с дебют в ролята) спрян в римската провинция Аквилея. Безстрашната Одабела ( Радостина Николаева) лидер на бунта на италианските жени преобръща намеренията на хуните в името за спасение на родината. Римският генерал Ецио ( Владимир Стоянов) няма да може да убеди Атила с предателството, с което е замислил в полза на личните му политически интереси. Ролята на Форесто се изпълнява от Даниел Дамянов, Папа Леоне е Димитър Станчев. Диригент Велизар Генчев.
Заслужен е огромният интерес към "Атила' в новото сценично пространство на Софийската опера.

На 15 юли

На 15 юли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8808634